פחדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/09/2005 | 13:55 | מאת: מרים

שלום רב, ביתי נעה בת 3+ ילדה חכמה מאוד לוקחת דברים ברצינות מידי ולמה הכוונה : על מנת לשכנע אותה לצחצח שיניים אמרתי לה בסך הכל פעם אחת שאם לא נצחצח שיניים אז יהיו לנו שיניים שחורות - מאז שאמרתי לה את זה היא מסרבת ואף פוחדת מאוד לאכול חטיפים , ואם כבר היא אוכלת חטיף כלשהו היא נורא פוחדת ומבקשת אחרי כל ביס מהחטיף לשתות קצת מים כדי כאילו לנקות את השיניים מפני החטיף , היא מבקשת לעיתים תקופות יותר במהלך היום שנצחצח לה שיניים ואני ממש מצטערת על כך שהפחדתי אותה בכך שאמרתי לה שיהיו לה שיניים שחורות - היא ממש בלחץ הסטרי מזה .אתמול היא אכלה למשל ארטיק ואחרי כל ביס שתתה מים , לאחר שסיימה היא התעקשה לצחצח שיניים ואני לא הסכמתי משום שההסטריה הזאת סביב נקיון השניים היא מוגזמת , היא נלחצה עוד יותר וממש התחילה לבכות - לקחתי אותה מול המראה כדי להראות לה שהשניים שלה לא שחורות אבל היא לא נרגעה ונאלצתי להרגיע אותה על ידי צחצוח השיניים שלה - רק כך היא נרגעה אני מנסה להסביר לה אבל זה לא עוזר - היא בלחץ רציני מהנושא . מה עושים ?????

27/09/2005 | 13:51 | מאת: מרים

שלום , המצב החמיר עוד יותר !!!!!!! אם עד עכשיו היא הייתה מוכנה לאכול חטיף/ארטיק אך לשתות מים אחרי כל ביס עכשיו היא בכלל לא מוכנה לגעת בשום דבר- לא מיץ/לא חטיף/לא ארטיק ---היא ממש בהסטריה למרות שהיא נורא רוצה חטיף היא עוצרת את עצמה מרוב הפחד . מה עושים ??????????????

27/09/2005 | 14:38 | מאת: סמדר| אמא שמבינה

למה את כל כך בהיסטריה ילדים הם כאלה ,פשוט תתקני את הטעות ותשבי איתה מההתחלה תסבירי לה קחי אותה להצגה של קריוס ובקטוס תאמיני לי ילדים שוכחים הכל היא לא רוצה ממתקים לא צריך עוד חודש היא תתחיל לטרוף אותם אל תגזימי תני לה מרחב

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות