מחפש ניבדקים למחקר

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/09/2005 | 22:15 | מאת: עידן

מטפל/ת, אימהות למתבגרים/ת, 22/9/05 מחפש מתנדבים למחקר, שמי עידן קוסובסקי, ואני פסיכולוג ומטפל משפחתי וזוגי. בחודשים אלה, אני עורך מחקר, הבודק את השפעת הדיכאון של אימהות על מתבגרים. על האמהות להיות בין הגילאים 35-55 והמתבגרים או המתבגרות (החיים עם האמהות בבית) להיות בגילאים 12-17. על האם להיות מאובחנת עם דיכאון על-ידי פסיכיאטר או על-ידי פסיכולוג קליני בשנתיים האחרונות. מטרת המחקר היא לבדוק את רמת ההשפעה של דיכאון האם על המתבגר וכיצד ניתן להתערב טיפולית במצבים כאלה, בכדי לשפר את מצב האם והמתבגר/ת. השאלונים בודקים את מערכת היחסים בין האם והמתבגר/ת ואת מצבו הנפשי/רגשי/חברתי של התבגר/ת. האם תמלא שאלון ראשוני קצר ובמידה והשאלון הראשוני מראה התאמה להשתתפות במחקר, קיימות שתי צורות להיות שותפים בו: 1. האם מקבלת בדואר סדרה של 3 שאלונים לאם ושלושה שאלונים למתבגר/ת. האם והמתבגר/ת ממלאים את השאלונים (סה"כ כשעה זמן מילוי כל השאלונים ) ושולחים את המעטפה המבוילת המצורפת חזרה עם השאלונים המלאים. 2. המטפל/ת של האם/המתבגר/ת מקבל/ת את המעטפה ומעביר/ה את השאלונים לאם ולמתבגר/ת, כחלק מתהליך טיפולי אבחוני. לאחר מילוי השאלונים המטפל/ת מחזיר/ה אותם אלי. מה יוצא לכם מזה: אפשרות 1 (כאשר השאלונים ממולאים באופן עצמאי) - במידה והאם בוחרת לקבל את המעטפה הביתה, היא זכאית, לאחר חתימה על ויתור סודיות לקידוד השאלון, לקבל פגישה עימי, בה יוענק לה משוב על השאלונים שמילאו, והצעות לדרכי טיפול המשך. הפגישה תהיה בת 60 דקות וללא תשלום. (הצעה זו טובה לאימהות או מתבגרים שאינם נמצאים בתהליך טיפולי ואשר שוקלים דרכי התערבות). אפשרות 2 (כאשר השאלונים ממולאים תוך התהליך הטיפולי) – המטפל/ת יקבלו משוב על השאלונים שמולאו, דבר אשר עשוי להעניק נתונים נוספים על מערכת היחסים בין האם והמתבגר, וסימפטומים הקיימים אצל המתבגר, כמו כן יהווה מימד נוסף לתהליך הטיפולי. משוב ישלח בדואר רשום אל המטפל/ת, וכל התהליך יהיה מקודד וללא פרטים מזהים של האם או המתבגר/ת. במידה והנכן אמהות בדיכאון למתבגרים, מטפלים עם מטופלים המעוניינים בהשתתפות במחקר, או מכירים שכאלה, אנא העבירו אליהם את המודעה. להשתתפות או שאלות נוספות, ניתן ליצוק עימי קשר דרך האימייל האישי שלי : [email protected] או לנייד: 054-7424316 תודה על שיתוף הפעולה, בברכת שנה טובה ומועדים לשמחה עידן

26/09/2005 | 00:54 | מאת: מאיה

אני עובדת עצות האם להשאיר את ביתי בת השנתיים בגן עד שעה ארבע או האם יותר טוב עבורה שאקח אותה פעמים שלוש בשבוע באחת בצהריים הביתה על מנת שתוכל לנוח צהריים בבית?

26/09/2005 | 06:51 | מאת: עידן

מאיה - הצגת את הודעתך כתגובה לבקשה שלי לניבדקים - ניראה לי שזאת הייתה תעות טכנית שלך. אני ממליץ לך לפרסם שוב את שאלתך בראש הפורום בכדי לקבל התייחסות יותר מקיפה בהצלחה עידן

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות