התנהגות משתנית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/09/2005 | 23:25 | מאת: ליזי

מור שלום! יש לי ילד בן שנה ועשרה חודשים והכנסתי אותו לגן רק השנה.בני ילד טוב,נבון ומבין שמסבירים לו ללא צעקות.כך הרגלתי אותו מאז היה קטן שאם אני כועסת על מעשיו אני מסבירה לו והוא היה מבין ולא מבצע זאת שוב.בני מקבל ממני ומבעלי המון חום ואהבה וזה אצלינו בראש ובראשונה.מאז הכנסתי אותו לגן הוא נהיה בכיין ,תוקפני ,בוכה ללא סיבה ואני לא יודעת מדוע.הוא מרביץ לנו ולכל מי שמתקרב אליו (וכמובן רואים שהוא מצפה לתגובה מאיתנו ,כי מיד הוא מסתכל עלינו לראות כיצד אנו מגיבים),הוא זורק חפצים שונים על הרצפה וכו' וכו'...האם זה משהו שמגיע מהגן או שמא זה גיל המרירות והחוסר צייתנות ואני מקשרת את זה לגן -אינני יודעת.חשוב לי לציין שבני הולך כל בוקר לגן בכיף ,אינו בוכה,אני שואלת אותו שאלות ואומנם הוא לא יודע ממש לדבר ,אך הוא אומר את שמות הילדים,ואת שמה של הגננת,כלומר אפשר לראות שכן קיים שיתוף מצידו ובכל זאת אני לא יודעת האם בכל זאת השינוי בהתנהגותו קשור בגן.חשוב לי גם לציין שאני גרה בצמוד לגן ואני רואה דרך החלון את פעילותו בגן ואני לא רואה בעיה כלשהי-יכול להיות שאני לא מבחינה בדברים? יכול להיות שהוא כועס עליי שאני משאירה אותו בגן?או ששוב זה התנהגות של הגיל הזה? שאלה נוספת היא -איך מתמודדים עם התנהגות תוקפנית? כשהוא בוכה ללא סיבה מה אני אמורה לעשות-לחבק אותו,להתעלם..? מצטערת על האורך ,אך אין לי ניסיון ואני רוצה לעשות את הדברים בדרך הנכונה ומפחדת שאני ישגה בתגובה שלי אליו שתמסור לו מסקנות לא נכונות-אנא הדריכי אותי בברכה,ליזי

21/09/2005 | 23:51 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, לגבי "התמודדות עם התנהגות תוקפנית" - אנא קראי ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק שמתייחס להתקפי זעם,אני מאמינה שתמצאי שם תשובה. לגבי הגן - אני חסידה גדולה של תצפיות. לא הצלחתי למצא תחליף טוב יותר להבנת התנהגות מאשר תצפית של חצי שעה. ב"שאלות ותשובות" יש חלק שמתייחס לבחירת גן ומוסבר שם איך לערוך תצפית ולמה לשים לב. אני ממליצה להתחיל מזה. אחרי התצפית חזרי לכאן וספרי על התנהגות הילד בגן,תגובת הגננות,היחסים בין הילדים וכל יתר הנק' שציינתי בתצפית ואנסה לעזור. מחכה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות