השתתפות בטיפול פסיכולוגי של נכדי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/02/2018 | 14:04 | מאת: רות

נכדי סובל מבעית קשב וריכוז ומטופל על ידי הוריו בליווי מקצועי מלא בריטלין ובריספדל.הוא בן 8 .אני מבלה איתו כסבתא לא מעט ורואה את הבעיות ההתנהגות שלו.בהיותי בעלת רקע בחינוך- מורה מוסמכת לגיל הצעיר בעברי -אני משתדלת לא להתערב ולהביע דעה למרות שלהורים מאד קשה עם המצב.אני מרגישה שאני זקוקה להדקכה איך לנהוג במצב..האם זה סביר שאבקש מהורי הילד להגיע איתם לאחת הההתיעצויות שלהם ?האם זה סביר שאביע את דעתי שם?

שלום לך סבתא אכן , בעיות קשב וריכוז ובעיות התנהגות הנילוות לכך, הן עומס ומצוקה להורים וגם לסבתא. אני חושב שכדאי שההורים שהולכים להדרכת הורים אצל הפסיכולוג, יכולים לשתף אותך , במה שהם הגיעו בשיחות . כך הם יוכלו לכוון שכל מי שפוגש את הילד, יהיה מסונכרן עם הכיוון שהם מגבשים שם. אני לא חושב שכדאי שאת תלכי איתם להדרכת הורים. לעיתים ההדרכה מגיעה גם לעסוק בנושאים זוגיים , כי ההורות קשורה גם לכך. אבל , כאמור, הם יכולים לשתף אותך במסקנות שמגיעים בהדרכה. מה דעתך? אהוד גלבוע

19/02/2018 | 12:02 | מאת: רות

מן הסתם אתה צודק.אני שואלת אותם הרבה על ההמלצות.היות והייתי מורה וליויתי לא מעט ילדים עם בעיות כאלו חשבתי שיתכן שיש לי מה לתרום .יתכן שעלי ללכת לטיפול בעצמי בנושא

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות