איך עושים את זה?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/09/2005 | 10:31 | מאת: מור

מור, שלום לך תחילה אני רוצה להודות לך על תשובותייך הקודמות. זו הפעם השלישית שאני משתמשת בפורום זה ואני מכבדת את עבודתך מאוד. רציתי לשאול איך היית ממליצה להכיר לביתי את בן זוגי החדש? אני גרושה מזה שנתיים ויש לי ילדה בת 7. התחלתי מערכת יחסים חדשה עם גבר אלמן +2. היחסים אמנם בתחילת דרכם אך התחושות הן טובות והדדיות. מהם השלבים המומלצים להתוודעות עם בן הזוג וילדיו? האם יש מאמר או ספר או חומר כתוב שאת ממליצה לי לקרוא?

21/09/2005 | 21:51 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, אני שמחה בשבילך על הזוגיות החדשה. לא כתבת כמה זמן את גרושה,איך בתך קיבלה את הגרושים,איך הקשר עם אביה,כמה זמן את ובן זוגך בקשר וכו'. כמו שאת מבינה,יש הרבה מאוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון כשעושים צעד כזה. חלק מאוד חשוב שצריך לקחת בחשבון הוא הציפיות שלך מהקשר,איך את רואה את הקשר הזה וכו'. כאמור,אני לא יודעת כמה זמן הקשר בינכם אבל אם אני במצבך,לא הייתי ממהרת לערוך הכרות לפני שהקשר מתפתח וברור לשני הצדדים לאן הוא הולך. לא הייתי מסתירה שאני נפגשת עם מישהו,אבל כן הייתי עושה את הדברים מאוד לאט. אני יודעת שזה קשה כי תחילת קשר מלווה בהתרגשות ושמחה,אבל צריך לזכור שלפעמים לצד השמחה וההתלהבות (ואולי בגללם..),אנחנו נוטים לראות את הדברים באפן קצת,איך נגיד,שונה טיפה מהמציאות הקיימת (זה בסדר,זה קורה לכולנו). במקרה כזה,ההתפכחות עלולה להיות קצת מכאיבה ורצוי לחסוך את זה לפחות מהילדה. בתחילת קשר קורה גם ששני הצדדים רואים את הדברים באפן טיפה שונה,גם זה חשוב. חשוב לדעת מהן הציפיות גם שלך אבל גם של בן זוגך. אני במקומך כאמור,הייתי מחכה קצת מעבר להתלהבות והשמחה הראשונית,מבררת ציפיות ואם (הלוואי :)) זה אכן רציני,הייתי פונה למס' שיחות ממוקדות,לאיש מקצוע כדי לקבל כלים איך לעשות את זה "נכון". לגבי ספרים - כדאי לבדוק את הספרים של עדנה כצנלסון,ש.סמילנסקי. אני מוסיפה קישור לרשימת ספרים על גירושין ומאמר על פרק ב'. http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&article=226 http://learn.snunit.k12.il/galim/horut/upload/.bib_divorce/devorce.html הרבה בהצלחה ואשמח לשמוע איך הדברים מתפתחים, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות