פחד מאמבטיה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/09/2005 | 22:04 | מאת: עדי

עד לפני חצי שנה לערך, האמבטיות לבני היוו חוויה נעימה ויופי של משחק. ואז כשבועיים אחרי שעברנו לאמבטיות של "טוש" ללא מילוי כל האמבטיה במים, הוא החל לא לרצות להרטיב את הראש והאמבטיות הפכו סיוט. הוא צורח, נכנס להיסטריה, מבט מפוחד בעיניים, ואיך שמסימים את הרחצה, כאילו כלום לא קרה - צחוקים והשתוללות על הספות בטכס של לפני השינה. מה לא ניסינו - דיברנו ברוגע, ביצענו הכנות לפני ההליכה לאמבטיה, השתמשנו בפיתויים שונים, אמרנו לו שזה בסדר גם לבכות אם הוא רוצה אבל הדבר היחיד שמאפס אותו הוא שצועקים יותר חזק ממנו, מוציאים אותו מההיסטריה שלו ואז אפשר להמשיך כשהוא נושף ומתנשף. לנו זה סיוט וגם לו. כבר רצו לי סרטים בראש על מישהו שעשה לו משהו - לא עלינו, אבל אין סיכוי, הוא לא נשאר עם אף אחד מלבדנו - למעט בגנון. אז מה עושים? למה הוא מגיב ככה? הצילו...

18/09/2005 | 22:05 | מאת: עדי

שחכתי לציין - בני בן שנתיים וחצי...

21/09/2005 | 20:55 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, אם הבנתי נכון מדובר רק על החלק של הראש,אז אתייחס לזה. דבר ראשון,אין טעם בהסברים,כמו שכתבתי כאן המון פעמים,הסברים מכוונים לראש בעוד פחד/חשש מגיע ממקומות אחרים לגמרי לכן אין בהסבר שום תועלת.אפשר להבין נהדר בראש שאין ממה לפחד אבל להמשיך ולפחד כי זה לא דבר רציונלי. אפשר לנסות כמה דברים : 1. ישנן מן מצחיות פלסטיק מיוחדות לחפיפת ראש לילדים שגורמות לכך שהמים לא יגיעו לפנים. אפשר לנסות. 2. שהילד ילך איתך או עם בעלך לספר ויראה איך חופפים שם את הראש (הכסא והכיור). לא להגיד שם כלום. בבית אפשר "לשחק במספרה" (אנחנו עד היום עושים את זה מדי פעם..).בהתחלה אפשר לא כחלק מהמקלחת. ז"א,להניח שרפרף ליד האמבטיה,מבחוץ ולהניח את הראש מעבר למעקה האמבטיה כמו במספרה ולחפוף,אח"כ לסרק,למרוח תכשיר,לשחק בפן וכו'. אפשר שבהתחלה הוא יהיה הספר שלך (כן זה קצת מים וקצת בלאגן,אבל לדעתי שווה כמה פעמים כאלה במקום מריבות) ואח"כ תתחלפו. ז"א,להפוך את זה למשחק וכיף כך שיהיו כמה התנסויות "כיפיות" סביב חפיפת הראש(דרך אגב,ככל שתפעילי את הדמיון במשחק המספרה זה יצליח יותר). בהמשך,לאט לאט ובהדרגה תתחילו לשחק במספרה גם בתוך האמבטיה. 3. לתת לו לחפוף לעצמו את הראש (עד כמה שאפשר). ז"א,הוא המוביל,המחזיק את הטוש,זה שמחליט מתי שמים את המים על הראש ומתי מפסיקים.את מדי פעם מכוונת בעדינות ונותנת לו להמשיך להוביל. מקווה שמשהו מהרעיונות יעזור, בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות