בת 5 , ממפונקת ועד לבעיה קטנה באמצע הלילה.

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/12/2004 | 03:25 | מאת: F_Castro

שלום , אני בן 20 יש לי אחות קטנה בת 5 שאני מטפל בה עכשיו, בגלל שהוריי עכשיו חזרו לארץ... (אנחנו גרים בחו"ל). אז ככה, מאז שהוריי חזרו לארץ היא החלה ליהות יותר מידי מפונקת , ורוצה לקבל מתנה על כל דבר. ואם לא היא בוכה או\ו "עושה עלי" פרצופים שאני לא יכול להסתכל עליהם... והולכת לישון. אני לא יודע מה לעשות, מצד אחד מבין אותה שאולי בגלל שההורים שלי לא ליידה עכשיו, אז היא מרשה לעצמה, אבל מצד שני אני לא יכול כל יום ללכת לקנות לה משהו וחוץ מיזה לא ניראה לי בסדר לקנות לילדה יותר מידי דברים וזה הבנתי כשהיא אמרה לי : "אם אתה לא קונה לי מתנה אני לא מדברת איתך?!" (כמו ילדה גדולה) וזאת רק ההתחלה... מעניין מה יקרה אם היא תקבל מתנה כל יום באמת. מה עושים?! כיצד מתמודדים איתה?! ----- בנוסף, אחותי קמה מידי לילה , לפחות פעם בשבוע, באמצע הלילה מבוהלת , המומה כזאת, אומרת כל מיני דברים לא מובנים, חצי הוזה ובוכה... העיניים שלה פתוחות אבל ניראה שהיא לא ממש רואה אלא רק שומעת. אני מייד מחבק אותה , אומר לה כמה מילים, היא מבינה שזה אני וחוזרת לישון... יש למישהו מושג מה זה?! מה עושים עם מצבים כאלה?! האם התנהגתי נכון!? ----- ואחרון חביב, (תודה לאלו שמתכוונים להגיב), אחותי עושה תמיד את מה שאומרים לה לא לעשות וההפך, בכוונה... היא רוצה גם דברים שאחרים רוצים למרות שהיא לא רוצה את זה באמת. מה הולך פה? היא מבינה רק בצעקות... (ניסיתי ליהות נחמד, תאמינו לי זה לא עוזר.) אודה לכל מי שיענה לי בכל נושא שהוא, חוץ משלושת הבעיות האלו יש לי אחות מקסימה ואני חולה עליה! ;) - באמת תודה לכל צוות דוקטורס.

20/12/2004 | 09:56 | מאת: מור וכסמן

פידל יקר (אף פעם לא חשבתי שפידל קסטרו יעזר בשרותיי......), אני ממש לא מצליחה להבין את הסטואציה - הוריך עברו לגור בארץ והשאירו לך את אחותך ???. זה אמור להיות מצב קבוע ???. זה נורא מחמם את הלב שאתה רוצה להיות "מחנך טוב" עבור אחותך, ומבקש כלים להתמודדות עם המצב הלא קל שהיא נקלעה (שאתם...) אליו,אבל אני לא ממש יודעת מהיכן להתחיל במצבכם כי בעיני הוא מצב מאוד בעייתי (לפחות איך שהצגת אותו).זה לא דבר טבעי שהורים משאירים לבן 20 לגדל ילדה בת 5. אני לא רוצה להעליב חלילה או לזלזל ביכולות שלך אבל כדי לגדל ילד בגילאים כאלה(5) צריך מידה מסויימת של נסיון חיים,בשלות כלשהי.... שאני לא יודעת עד כמה יש אותם בגיל 20. בנוסף,סביר להניח שאחותך חשה קושי מאוד גדול - בהבנת המצב (אחיה הפך לאימה...),געגועים... . לפי מה שאתה מתאר אחותך מתייחסת אליך כאל אח גדול וזה בסדר גמור בדר"כ\,הרי אתה אחיה הגדול. העניין הוא שהמצב שלכם לא עונה על ההגדרה של בדר"כ. כדי לנסות לענות (למרות שאם המצב הוא כמו שתארת אותו סביר להניח שכמה שאלות וכמה תשובות בפורום באינטרנט לא ממש יביאו לשינוי גדול...) אני צריכה להבין קצת יותר את המצב - כאמור זה קבוע? מה הוביל לזה? ...... מחכה, מור.

03/02/2005 | 15:47 | מאת: חני

כסטודנטית לחינוך אני נפגשת המון פעמים בבעיות שאתה מציג כאן . הפיתרון לבעיית המפונקות של אחותך היא פשוט הצבת גבולות , לומר פשוט תשמעי מתוקה אני המבוגר ואני מחליט מה לעשות ואין ויכוח על כך ולהתעקש ולומר זאת בטו תקף לא לצעוק אלא בטון נוכחותי שיבהיר מי כאן המבוגר. בנושא שאחותך קמה בלילה , אתה צריך להבין שילד שרחוק מההורים שלו מפתח איזה שהוא פחד, וכידועע פחדים אצל ילדים מופעים בלילה, בחלומות ובדמויות מפחידות. קודם כל יש להרגיע את הילדה לאחר מכן לנסות לדובב אותה מה קרה , את יכולה לספר לי ,על החלום שלך, אני מבטיח שאם תספרי לי אני לא אצחק עליך וכן הלאה בנוגע למעשי ההפך של אחותך יש את הספור המופלא של ילדת ההפך של לאב גולדברג , תספר לה אותו ותראה מה יהיה, אשמח אם תשלח לי הודעה איך הולך עם מה שהצעת לך והמון בהצלחה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות