בת שנה ו 9 חודשים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/12/2004 | 19:58 | מאת: Sara

האני שולחת את הילדה שלי לגן פרטי והיא נמצאתבקבוצה של 6 ילדים מגיל שנה . היא כי גדולה בקבוצה שלה. הילדה מאוד חכמה וחברותית . המנהלת של הגן אמרה לי שהיא רוצה להעביר אותה לקבוצה של הגדולים לאט לאט כי שם מדגישים יותר על ריכוז ולמידה . אני לא יודעת להחליט אם אני מסכימה או לא כי אני מפחדת שהמעבר הזה ישפיע עליה , זאת אומרת שאחרי שהיא התרגלה למטפלת שלה מעבירים אותה למטפלת אחרת ?האם כדאי לחכות עד שהיא תהיה בת שנתיים ? הקבוצה השנייה גם יותר גדולה ?

20/12/2004 | 09:43 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב שרה, דבר ראשון, לא כתבת מה טווח הגילאים בקבוצת הגדולים. כשמקבלים החלטה כזו צריך לקחת בחשבון כמה דברים : 1. איך היא משתלבת בקב' הילדים בה היא נמצאת היום? האם את מרגישה שמשעמם לה,שההתפתחות שלה נבלמת עקב היותה עם קטנים ממנה? או לחליפין,היא מתפתחת,רוכשת מיומנויות חדשות וכו'? 2.ההתרשמות שלך מהמטפלות ומהילדים בקב' הגדולים. איך נראה לך שבתך תשתלב? האם ביקרת בקב' הגדולים? (בנושא הזה כדאי לך לקרא את תשובתי ליפעת בנושא "גן ילדים"). 3. בעיני בגילאים של הבת שלך לחום,אהבה,קבלה,תמיכה.... יש חשיבות לא פחות גדולה (ואולי אפילו יותר גדולה) מאשר לריכוז ולמידה. יהיו לבתך עוד כ"כ הרבה שנים "ללמוד",מה החפזון? (כמובן זה בתנאי שקצב ההתפתחות שלה בקב' בה היא נמצאת תואם לגילה). אני מאוד בעד לתת זמן לילד. אני לא חושבת שצריך בגילאים כ"כ צעירים למהר ,יש זמן. 4. בעיני (ולא כל אחד חייב להסכים עם זה) יש חשיבות מאוד גדולה למסגרת קטנה חמה ואוהבת ולקשר טוב בין הילד למבוגרים. אני מאמינה שזה מקנה בסיס (לא רק זה כמובן אבל גם זה) טוב להמשך הדרך. מקווה שעזרתי קצת בהתלבטות. אשמח לשמוע מה דעתך, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות