זמני שהייה במשמורת משותפת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

31/01/2017 | 10:43 | מאת: ירון גל

שלום רב. אני ואשתי החלטנו להתגרש גירושין בהסכמה ועם משמורת משותפת. אנחנו עושים זאת בנחת ומתוך הבנה שזה הדבר הנכון. יש בינינו מחלוקת על זמני החלוקה של הילדים. שנינו מסכימים כי יש לחלק באופן שווה אך איננו מסכימים על מה תהיה טובת הילדים. לחלק את הימים באופן קבוע לסירוגין דהיינו ימים א וד אצל צד אחד וימים ב וה אצל צד שני כאשר סופי השבוע ויום ג מתחלפים לסירוגין. או שמא כדאי יותר ימים מקובצים כך שיוצא יומיים אצל צד אחד שלושה אצל צד שני ארבעה אצל צד אחד יומיים צד שני יום צד אחד ויומיים צד שני (במחזוריות של שבועיים). המחלוקת העיקרית היא בין יציבות ארוכה בבית אחד לבין חוויה יותר תכופה עם כל אחד מההורים (שגם עוזר ליציבות). אשמח לתשובה ולחכמה מן הניסיון ?

שלום ירון, בני כמה הילדים שלכם ? מה העדפה שלך ? אהוד גלבוע

01/02/2017 | 20:40 | מאת: ירון גל

קטנים. 5 ו 2.5. אני מעדיף יום יום כך הם רואים את שני ההורים כמעט כל יום.. ואם זה ימים קבועים בשבוע אז לדעתי זה גם מספק יציבות...

שלום רון, חשוב שיהיו ימים קבועים, נראה לי שבדרך כלל האמא בשלושה ימים בשבוע והאבא בשניים, ובסופי שבוע פעם בשבועיים. זה אומר שאם האבא בשני וחמישי , בשאר הימים האמא, או בראשון וחמישי האבא והאמא בשאר. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות