נכדתי בת ה-4

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/12/2004 | 01:23 | מאת: סופי

נכדתי שכמעט בת 4 מרבה לבכות ולצרוח מכל דבר שטותי זמן ממושך .הדבר יכול להתבטא בבחירת בגד אותו היא מסוגלת להחליף כ- 6 פעמים בטענה שזה לא מתאים לה.כשהולכים לגינת המשחקים בלווית אחיה בן ה- 6 ועוד חברים היא מרבה לשבת בצד להתלונן לבכות ואז כל התקלות מתרחשות כמו :למה מישהו מסתכל לעברה, למה האח שלה והחברים בוחרים לא לשחק איתה ומתלוננים שהיא גורמת להם לכאבי אוזניים וכמובן אז היא נופלת ובמקרה נתפסת לה האצבע וכמובן הבכי הוא עד לב השמים.בבית היא כמעט לא משחקת באף בובה או צעצוע בהם היא משופעת לרוב ואפילו אם קונים לה משהו חדש אין היא משחקת בהם כלל.בלילה היא עוברת באופן קבוע למיטת האמא ואפילו שמעבירים אותה מספר פעמים בלילה היא ממשיכה לחזור למיטת ההורים.לאמא יש יסורי מצפון אחרי כל ארוע אשר מצליח להטריף אותה ולהביאה למקום אותו היא איננה גאה בעצמה.

18/12/2004 | 13:03 | מאת: מור וכסמן

שבת שלום, דבר ראשון,למיטב זכרוני את הסבתא הראשונה שלנו כאן בפורום ואני נורא שמחה שגם בתור סבתא את מרגישה כאן מספיק נוח כדי להשתתף.ברוכה הבאה :). מהודעתך נראה לי שהילדה מנסה לשדר מסר כלשהו שעלול להעיד על קושי מסויים. היה חשוב לדעת מה רמת התפקוד שלה בגן ? . האם היא מתמידה בהתנהגות הזו כל הזמן או שיש גם תקופות אחרות?. האם ההתנהגות מופיעה באופן כ"כ קיצוני גם כשהיא נמצאת עם מבוגרים אחרים פרט לאימה?. אני חושבת שהנכון ביותר יהיה לקבל ממך עוד פרטים ואז לנסות לכוון אותך,ע"פ המידע הנוסף. מחכה, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות