פענוח בדיקת MRI בברך ימין

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

04/02/2009 | 14:52 | מאת: יהונתן שחק

שלום, לפני כחודשיים נפצעתי בכדורגל בברך. היו כאבים חזקים והלכתי בהתחלה עם קביים. לאחר שבוע הפסקתי ללכת עם קביים והופנתי לבדיקת MRI . לפני כשבוע ביצעתי את הבדיקה וזהו הפענוח: תהודה מגנטית לברך ימין: הבדיקה בוצעה עקב חבלה סיבובית של הברך. הבדיקה בוצעה בסדרות קורונליות T1,T2 fat sat, סגיטליות PD,T2 fat sat, ואקסיאליות T2 fat sat. יש קרע מורכב עם מרכיב ורטיקלי המערב את הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. הרצועות הצולבות (PCL,ACL),הקולטרליות (MCL,LCL), גידי הקוודריספס והפתלה מראים אות עובי רגילים. אין נוזל תוך מרפקי. לא הודגמו פגמים סחוסיים פוקליים בשלושת המדורים. לשד העצם מראה אות רגיל. לסיכום: קרע מורכב המערב את הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם מרכיב ורטיקלי. עכשיו השאלות שלי הן: האם אני צריך לעשות ניתוח בברך? בעוד כמה זמן אני אוכל לחזור לשחק כדורגל? אני אמור ללכת לכל מקום עם ברך חבושה בתחבושת אלסטית? תודה רבה על העזרה ויום נעים, יהונתן שחק.

04/02/2009 | 20:48 | מאת: ליבי

שאלה שמעניינת אותי- בראש הפורום יש הודעה שאומרת שהפורום לא רפואי, השם שלו הוא "מכתבים למערכת דוקטורס" מה הטעם לכתוב כאן שאלה כמו שלך? מצטערת אם אני נשמעת צינית, אבל באמת הייתי רוצה להבין מה הקטע? ליבי

05/02/2009 | 17:47 | מאת: מעניין לדעת

משעמם לך?

02/05/2009 | 13:23 | מאת: אורנה

מה איכפת לך מה הוא רושם? טמבלית ... |:

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפנה שאלתך לפורומים העוסקים באורתופדיה. צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)