אספרגר

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

22/05/2005 | 12:39 | מאת: אדווה

שלום בני היום בן 22 בדיעבד אני מבינה (טרם עבר איבחון) שהוא סובל מתיסמונת אספרגר. הוא לא יכול להשתלב בשוק העבודה ולו הפשוטה ביותר, הוא לא מבין את הקודים החברתיים. הוא סובל מדיכאון שהחל בגיל 18 ולוקח כדורים. בילדותו הוא סבל מהפרעות קשב וריכוז שלא טופלו, ומטיקים שחלפו. הוא סיים את שירותו הצבאי בתחושת כישלון. הוא עבר אחרי שנה מסיירת לעבודות מפקדה. שאלתי: מה ניתן לעשות היום בגילו? איזה מסגרות יכולות לעזור לו ללמוד את הקודים החברתיים? אדווה

23/05/2005 | 23:04 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אדווה לילה טוב, נשמע כי בנך זקוק למאמן אישי, אשר יסייע לו בלימוד אסטרטגיות בתחום החברתי והלימודי. תהליך זה אינו פשוט ואין כאן פלאים או קסמים. הבחור חייב לרצות לשתף פעולה ולהתמודד. יתכן כי הוא זקוק ליעוץ וטיפול פסיכולוגי בנוסף להתמודדות השותפת בחיי היום יום. בברכה אלמוג

24/05/2005 | 07:06 | מאת: אדווה

בוקר טוב הבחור מוכן לשתף פעולה, הוא נוח ומבין, אבל למי פונים? הוא היה בליווי פסיכולוגי\פסיכיאטרי ואף אחד מהם לא עלה על הבעיה. איך אמצא איש מקצוע לבעיה הספציפית הזאת? יום נעים אדווה

מנהל פורום לקויות למידה