לקוי למידה הוראה מתקנת

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/05/2005 | 16:21 | מאת: פנינה

בתי יש לה הפרעה קלה של קשב. חוסר אירגון. המליצו לי אחרי אבחון, לתת לה שעורים בהוראה מתקנת. אשמח לקבל רשימה של מורים להוראה מתקנת. או תמליצו לי אתם משהו. כי זה מה שאמרו שהיא צריכה. שיטה ללמידה. סדר ארגון, זרימה נכונה. היא לחוצה בגלל פחד מכשלון.

15/05/2005 | 22:13 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

פנינה ערב טוב, מדברייך אני מבינה כי ביתך זקוקה לשיעוריי אסטרטגיות למידה והוראה מתקנת. על מנת לסייע לך עלייך לספק לי מספר פרטים: א. מהם מקצועות הלימוד הבעייתיים בתוספת להמלצות המאבחן הספציפיות לכל מקצוע ב. מהו איזור מגוריכם? חזרי אלי עם פרטים אלה ואנסה לסייע. בברכה אלמוג

16/05/2005 | 22:04 | מאת: פנינה

שלום אלמוג בן שחר נאוה מודה על תשובתך. אז ככה, באלגברה היא בסדר. גם במקצועות שבהם היא משתמשת בשיטת "מיכא"ל" זה בסדר. אבל כשצריך לקרוא ולהסיק מסקנות, היא מתבלבלת מפאת לחץ פנימי. של להספיק וכו'. בספרות לא תמיד היא מספקת תשובות מספקות כי אין שיטה וסדר, שוב בגלל מתח פנימי. אן היא קוראת בקול רם, זה יותר טוב כי אז היא שומעת את עצמה. במבחנים ביחוד ישנה הבעיה הזו. לא כל הזמן. זה גם לא ממש ליקוי למידה. זה התחיל עכשיו בכיתה י'. הלחץ והפחד שלה מבחינות הבגרות, שהן כאילו "סופניות". אם היא נכשלת אז זה קשור לאוניברסיטה וכו'. המלצת המאבחנת הייתה לתת לה שעורים בהוראה מתקנת אבל יש תור נורא ארוך.ראוי לציין כי כשהיא נינוחה, ומרוכזת, היא קולטת מהר ומבינה טוב. יש לה מורה פרטית מצויינת והיא עוזרת לה הרבה. אבל הפחד מכישלון הורג אותה, את הבת שלי. חוסר אירגון יש לה גם בדברים אחרים של חיי יום יום. אני גרה בחולון. תודה מקרב לב פנינה

מנהל פורום לקויות למידה