הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/05/2005 | 20:56 | מאת: ניצה.ש.

אלמוג ערב טוב!! לאחר בדיקה בדומה לבדיקת "טובה" התוצאה לבני בן 7 בדיקה ללא ריטלין העידה שב-65% מהזמן לא היה בריכוז, לעומת זאת עם10 מ"ג ריטלין 65% מהזמן כן היה ריכוז ,הומלץ לנו , הדרכת הורים ע"י פסיכולוגית ובמקביל לזמן מוגבל עד סוף שנת הלימודים נטילת 10 מ"ג ריטלין ,האם יכולה להיות אפשרות של נטילת ריטלין לזמן מוגבל ? האם יכול להיות שבשנה הבאה בני לא יזדקק לריטלין? האם קיימת אפשרות אלטרנטיבית הנותנת אותם השפעות ? תודה ניצה

06/05/2005 | 00:14 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ניצה לילה טוב, המלצת הרופא כפי שאני מבינה אותה היא תקופת ניסיון, אשר מטרתה בדיקת יעילותו של ריטלין על התפקוד הלימודי של בנך. הפרעת הקשב לא תחלוף מעצמה לעולם. הפרעת קשב היא תופעה מולדת, שיש להתמודד עמה בצורה הטובה ביותר כל יום וכל רגע. קיימים נסיונות אלטרנטיבים. ולם נסיוניים, ואין 100% הצלחה בשום מקרה. תרופות תכשירים וצמחים נוטים להשפיע באופן שונה על אנשים שונים, ולכן כדאי להתייעץ עם רופאים קונוונציונאלים ואלטרנטיבים ולנסות עד מציאת הפיתרון הטוב ביותר לבנך. בברכה אלמוג

06/05/2005 | 23:55 | מאת: ניצה .ש.

לילה טוב אלמוג !!! לגבי השימוש בריטלין , שאלתי את הרופא האם בני יזדקק לריטלין גם בשנה הבאה , התשובה שקיבלתי היא בודאות שבשנה הבאה הוא לא יצטרך לקחת. רק במקביל להדרכת הורים והטיפים שנקבל בהדרכה , הרופא אומר שלאחר מכן הוא יצטרך , החשש שלי הוא אם בני יצטרך אכן לקחת גם בשנה הבאה ? האם ריטלין ממכר? האם יש מצב של אפטיות בעקבות שימוש? תודה רבה ניצה

מנהל פורום לקויות למידה