לקויות למידה - הוצאה מוכרת

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

03/05/2005 | 09:37 | מאת: איריס

לאחרונה ניתקלתי במידע משמח, הוצאות הטיפול בילדים לקויי למידה הנן מוכרות כהוצאה מוכרת במס. היכן אפשר לקבל מידע יותר מסודר על זכויותינו? בתור אם חד הורית בעלת 2 ילדים בעלי לקויות למידה, הייתי שמחה לדעת שההוצאות האין סופיות ב12 השנים האחרונות, גם יתקבלו. שאלה נוספת: מה עושים עם הילדים בעלי הלקויות אשר נכנסים לאוניברסיטה ונתקלים בקשיים דומים בהמשך לימודיהם? האם האיבחון לבחינות הבגרות תקף לאוניבסיטאות בארץ - אולי חו"ל גם? יום טוב אמא לוחמת

03/05/2005 | 16:35 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

איריס אחר הצוהוריים טובים, אכן בחודשים האחרונים יצאו הוראות חדשות, אשר מעניקות לאימהות 2 נקודות זיכוי והחזרי כספים בגין טיפול בילד לקוי למידה. על מנת לקבל את ההחזרים יש למלא טופס 127 או 07 ( לתלמידים מכיתות ט - יב ). יש לצרף אבחון מעודכן, מכתב מהנהלת בית הספר ובו תיאור התאמות היחנות שנתנו לילד בכיתת שילוב או כיתה רגילה. את ההוראות ניתן למצוא בתקנות 44 ו 45 בתקנון משרדיי מס ההכנסה. ניתן לקבל החזרים כספייים גם רטרואקטיבית 6 שנים לאחור. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה