לכבוד אלמוג

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

02/05/2005 | 20:11 | מאת: נועם סלוניקוב

לכבוד אלמוג לפני מספר שבועות/חודשים כתבתי לך שאני חושש שיש לי החרפה בסימפטומים של קשב וריכוז ושאולי ייתכן שאני מפתח משהו יותר גרוע... הפרעה נוירולוגית פרוגרסיבית... משהו בסגנון... שאני מרגיש כאילו אני מפתח שיטיון.... לצערי משהו רע קורה... ורציתי להתייעץ איתך.... סיימתי את האבחון הנוירו-פסיכולוגי. אני אעדכן אותך בהמשך לגבי תוצאותיו. אחת מהתוצאות הלא הגיוניות... שאפילו הפסיכולוג לא יודע להסביר זה איך יצאו תוצאות מבחן הוקסלר (מנת המשכל) בציון הסופי 103. כאשר לפני מספר שנים ערכו לי אבחון פסיכו-דידקטי ללקויות למידה ומבחן וקסלר של אז הראה כי אני מחונן ותוצאותיו היו 131 ! מדובר ב-2 סטיות תקן, היינו 30 נקודות הפרש. שוחחתי על כך עם מספר אנשי מקצוע... וכולם טענו כי זה לא הגיוני וש-30 נקודות זה הרבה מדי !!!!! הם טענו כי לכל היותר יהיה ירידה של עד 10 נקודות, ולכל היותר 15 נקודות !!!! (היינו 116....). לצערי... נתקלתי במצב שגם הפסיכו' לא יודע להסביר... (אולי נתקלתי באחד דפוק... מי יודע...) מבחינה חוקית... מה אני יכול לדרוש מהפסיכולוג במצב כזה.... ? (פגישת הסיכום שלי הוא בשבוע הבא... כשהוא התקשר ביקשתי את התוצאות והוא דיווח....) מה זה אומר ? במידה ואי אפשר להסביר את זה... אני באמת מפתח משהו...? מה קורה פה ? אשמח לחוות דעתך בנידון לפני שאני נפגש עם הפסיכולוג בשבוע הבא... אולי אפילו תוכלי לתת לי כמה שאלות לשאול אותו.... בכבוד רב, נועם.

03/05/2005 | 15:09 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

נועם צוהויים טובים, ראשית חשוב מאוד שתרגע. הגוף אינו מתכלה ורמת האינטילגנציה אינה נוטה להתאדות באויר, אי לכך סביר מאוד להניח כי אחת משתי בדיקות ה - IQ שנערכו לך לא היתה אמינה. בנוסף לכך בהפרש הזמנים בין בדיקה לבדיקה הוחלפה תוכנת וקסלר, וכעת היא מחמירה בהרבה, ולכן התוצאות יורדות בהתאמה. סביר מאוד כי תוצאות האבחון הפסיכולוגי יצביעו על פערים משמעותיים בתפקוד בים תחומיי הלמיה השונים וכך גם לגבי התפקוד החברתי רגשי. או אז יהיה לנו הסבר מקיף וסביר לגבי תוצאות האבחון כולו. בינתיים אל תדאג כל כך הרבה. הדאגה מקצרת את החיים הרבה יותר מרמת המשכל תהה אשר תהיה. אתה מוזמן לשמור על קשר ולהתייעץ גם בהמשך הדרך. ( בהמשך היום אכנס פעם נוספת ואנסה להציע שאלות רלוונטיות בפגישתך עם הפסיכולוג ) בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה