כתמי קפה בחלב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/05/2005 | 17:28 | מאת: שיר

רציתי לשאול א. מהם כתבי קפה בחלב ?וכיצד הם קשורים לבעיות קשב וריכוז? ב. האם העובדה שבני בן 6 מאובחן כבעל בעיית קשב וריכוז- יכולה להפריע לו בעתיד באיזושהיי צורה , כגון : השתשלבות ביחידה מובחרת / קבלת עבודה.....

02/05/2005 | 00:12 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שיר לילה טוב, איני מכירה מהם כתבי קפה בחלב. היותו של בנך בעל הפרעות קשב לא תפריע לבנך בשום מסגרת חברתית או מקצועית. זאת בעיקר אם תקפידו לטפל בבעיית הקשב ולמזע אותה, כך שלא תפגע בלימודיו או תפקודיו בתחומיי החיים השונים. בברכה אלמוג

04/05/2005 | 18:24 | מאת: רותי דקל

שיר, למיטב ידיעתי המונח "הפרעת קשב וריכוז" קיים בעיקר בהקשר של למידה אקדמית. בתחומי חיים אחרים התופעה נקראת "פיצול קשב" ואם יודעים לנצל אותה נכון היא בהחלט יתרון. לדוגמא: רכזי כדורסל וירטואוזים הם דווקא אנשים עם פיצול קשב. הצלחתם נובעת בין היתר מיכולתם לקרוא נכון את המגרש, את רמזי המאמן, את פעולות השחקן היריב ומי מאנשיו פנויי על המגרש. אומנם אין זאת אומרת שכל הרכזים המצטיינים הם עם הפרעת קשב וריכוז, אבל זו תכונה תורמת לעיסוק זה למשל כמו גם לשורת תפקידי ניהול בתחום ההי טק, מפקדים ביחידות השדה ועוד אחרים. המסקנה, לא להתייאש. כמו תמיד, לכל מטבע יש שני צדדים. בהצלחה בהמשך הדרך, רותי

מנהל פורום לקויות למידה