שגיאות כתיב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/11/2015 | 10:55 | מאת: יוני

שלום רב, בני בכיתה ה וסובל משגיאות כתיב רבות. יש לו כתב יפה וברור, הוא קורא נהדר (לא אוהב לקרוא, אבל כשצריך, למשל לצורכי לימודים, קורא בשטף וברהיטות). לא נראה שישנן בעיות קשב וריכוז. האם שגיאות כתיב בגיל כזה יכולות להצביע על בעיה כלשהי? כיצד ניתן לסייע לילד בנושא? תודה מראש, יוני

24/11/2015 | 13:14 | מאת: אביה בטקר

שלום יוני, פעמים רבות שגיאות כתיב נלוות לקשיים בקריאה. יש צורך לאפיין את סוג השגיאות. אם מדובר בשגיאות הומופוניות בלבד (החלפה בין ח'-כ', ת'-ט' וכדומה) ייתכן והן נובעות מחוסר היכרות עם כללי כתיב, ועשויות להיות על רקע חשיפה מועטה לקריאה (ואז כדאי מאוד ליצור הרגלי קריאה קבועים). אם השגיאות חמורות יותר, ניתן לשקול פניה לאבחון דידקטי לצורך הערכת הכישורים השפתיים, או לחילופין לפנות להוראה מתקנת הממוקדת בצמצום שגיאות כתיב. אצלו במכון ניתן לקבוע פגישת הערכה על מנת לכוון האם יש צורך באבחון דידקטי או הוראה מתקנת.

מנהל פורום לקויות למידה