אבחון- כיתה י

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/12/2013 | 23:23 | מאת: לינוי

היי, קוראים לי לינוי אני בת 15 וחצי, ישלי בעיות קשב וריכוז וניגשתי לאבחון ללא ריטלין , כבר שבועים אימי רודפת אחר ניצן שהאבחון יהיה מוכן,אך חוץ מכמה דיבורים אין תוצאות. חברה קרובה שלי עשתה אבחון במקום אחר וקיבלה אותו תוך חמישה ימים .. האם הבעיה היא של ניצן?תוך כמה זמן חוקית אני אמורה לקבל את האבחון? רוב המורים מזהירים אותי שיש ועדה שדרכה האבחון צריך לעבור ואם היא תסתיים לפני שאגיש את הטופס האיבחון שלי לא ייכנס למבחני בגרות.. אני ממש לחוצה לגבי זה, תוכלי בבקשה לפרט לי מה הכוונה? תודה מראש, לינוי

27/12/2013 | 08:38 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לינוי יקרה, בוקר טוב אני מצטערת לשמוע על ההתנהלות מול ניצן. הבעייה היא לגמרי אצלם באופן ספציפי. גם רמת השירות וגם המחיר מאוד בעייתיים. חשוב מאוד להתעקש ואפילו לגשת לסניף בו ביצעתם את האבחון, ופשוט לא לצאת משם עד שתקבלו את האבחון ביד. המורים שלך צודקים. אם האבחון לא יגיע לועדה בזמן, לא יהיה לו תוקף בשנת הלימודים הנוכחית. בהצלחה אלמוג

29/12/2013 | 22:31 | מאת: לינוי

היי אלמוג, תודה שהגבת לי כל כך מהר, אמא שלי באמת ניגשה לניצן ולאחר מספר התעקשויות קיבלה היום את האבחון, הבעיה היחידה כאן היא מה שרשום באבחון. בתיאור החברתי תיארו דברים כל כך קשים עליי שהיסתגרתי בחדר שעות ובכיתי וגם עכשיו, אני לא יודעת אם אני בכלל מסוגלת לתת למישו אחר לקרוא את מה שנירשם עליי באיבחון. האם על כל המאבחנים להגיד דברים כל כך קיצוניים ופוגעים? כל כך קשה לי לחשוב שמישו אחר ישמע דברים כאלה מוגזמים עליי . אך עם זאת כואב לי שהוריי שילמו הרבה כסף על האיבחון הזה.. מה עליי לעשות? יש דרך בה אוכל לשנות את זה? תודה מראש (:

07/02/2014 | 03:29 | מאת: מאבחנת

בזמן. דו"ח אבחון נמסר בפרק זמן של חודש עד חודש וחצי. אף פעם לא שבועיים ולא חמישה ימים. את מאבחנת? כי זה לא נראה כך. בשום מקום לא מקובל פרק זמן קצר יותר. תהליך אבחון לוקח זמן, ואחריו יש צורך לנתח ממצאים ולכתוב דו"ח. ויש, כמובן, מאובחנים רבים ולא אחד. יש מספיק במה להאשים את ניצן, אך לא בדבר הזה.

07/02/2014 | 02:56 | מאת: מאבחנת

דו"ח אבחון דידקטי בשום מקום לא מקבלים לפני חודש. לא מבינה כיצד נתנו דו" לאחר 5 ימים וגם שבועיים הוא זמן קצר מידי לעיבוד הנתונים וכתיבת הדו"ח ואל תשכחי שיש למכונים מאובחנים רבים.

מנהל פורום לקויות למידה