בעיות קש"ב וריכוז רחפנות וזיכרון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/12/2013 | 16:42 | מאת: עידן

שלום אני בן 20, ואני סובל מבעית קשב וריכוז רחפנות וזיכרון. כבר מגיל צעיר היו אומרים לי שאני רחפן אם כי זה לא הפריע לי בצורה משמעותית בחברה. בתיכון הצלחתי להסתדר עם זה מלבד קושי לסיים מבחנים בזמן. עכשיו בצבא הועפתי מקורס מפקדים בגלל אי סדר ואי עמידה בנהלים. בנוסף קשה לי לזכור שמות ולעיתים גם מספרים לי משפטים שאמרתי ואני כלל לא זוכר. איך אפשר לטפל בבעיה? יש דרך נוספת מלבד כדורים? כמו קורסים?

27/12/2013 | 08:43 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, לפני טיפול צריך לאבחן. האם יש לך אבחונים מסודרים בתחום לקויות למידה וקשב? האם למדת פעם אסטרטגיות למידה בצורה מסודרת? אני לא יודעת אם במקרה שלך אפשר להימנע מסיוע של טיפול תרופתי, אבל אם הטיפול הזה יכול לסייע לך להגיע ליעדים שאתה בוחר, נראה לי שווה. נסה להשיב על שאלותיי ונמשיך משם. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה