קושי בלמידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

11/12/2013 | 02:21 | מאת: איריס

כבר כמה חודשים שקשה לי נורא לשבת ופשוט ללמוד. אני מתחמקת ולא מצליחה להכריח את עצמי לשבת. ושכבר סוף סוף אני מצליחה אני יכולה לשבת שעות על הכסא ולא ללמוד כלום. חשבתי אולי שמדובר בהסחות דעת ולכן ישנתי צהריים והחלטתי ללמוד בליילה דבר שעשיתי בעבר והייה לי יעיל אך אחרונה גם זה לא עוזר. משעה 11 בליילה עד עכשיו 02:30 אני יושבת על דף אחד שמורכב מ- 7 משפטים שאני לא מצליחה לזכור/להבין וזה לא באמת מסובך, אציין שגם לקחתי קונסרטה אך גם זה כבר לא עובד עליי. אשמח להצעות או הסברים לסיבה שזה קורה לי כי אני יוצאת מדעתי.

01/01/2014 | 19:29 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

איריס , ערב טוב התיאור שלך נשמע כמו הפרעת קשב. חשוב לפנות לרופא המשפחה לקבלת הפנייה לאבחון קשב. האם בדקת תחום זה בעבר? בברכה אלמוג

03/01/2014 | 00:09 | מאת: ליהי

אם לקחת קונצרטה, אז כבר עברת אבחון קשב...? אומר אולי שאם קשה לך להתרכז כמה חודשים, וזה משהו חדש יחסית ולא מאז ומתמיד, אז אולי זו דווקא לא הפרעת קשב. בעיקר אם זה רק סביב לימודים, ולא גם בהקשרים אחרים בחיים שלך. אולי שווה לשקול את האפשרות שאת מרגישה חרדה מהמטלות שלפניך. הסיבה שאני כותבת את זה, זה שכדי לאבחן הפרעת קשב, צריך לבסס, בין היתר, 2 דברים: 1. גיל- סימפטומים של קשב וריכוז זכורים כבר מגיל 12. 2. סימפטומים אלה לא קשורים רק להיבט אחד של חייך (למשל, לימודים), ומופיעים גם בהקשרים נוספים- עבודה, משפחה, חברים.. ליהי

מנהל פורום לקויות למידה