לקויות למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

29/04/2013 | 20:25 | מאת: איילת

שלום רב. בתי בכתה ג'. אובחנה עם לקויות למידה ובעיית קשב וריכוז. המליצו לי לבדוק את מיקוד הראייה שלה, עשיתי לה בדיקת תפקוד ראייה אצל אופטמטריסט. הוא קבע חד משמעית שיש לה בעיה בתפקוד הראייה, והסביר כי לעתים ילדים מאובחנים כילדים עם לקויות למידה או בעיות של קשב, בעוד שלמעשה הבעיה שלהם נעוצה בכלל בראייה. הציע טיפול של תרגולי ראיה, או באמצעות תוכנת מחשב בבית במשך חודש וחצי, או בפגישות אחת לשבוע במשך שלושה חודשים. הבטיח שיפור משמעותי בקריאה, שהיום היא מאוד מתקשה בה. מהיכרותך המעמיקה והמקצועית את הנושא, האם מוכרת לך בעיית הראייה? האם את מכירה ילדים שאובחנו עם לקויות למידה ו/או קשב וריכוז, שבעקבות טיפול בראיה בעייתם נפתרה או לפחות השתפרה במשהו? אשמח לדעת מה דעתך. בתודה מראש....

30/04/2013 | 18:28 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

איילת, הבעייה של מיקוד ראייה , הנחשדת בטעות כהפרעת קשב, היא נפוצה מאוד ומוכרת. חשוב לסיים טיפול בתחום זה, ולאחר מכן לקיים בדיקות מחדש.... בברכה אלמוג

01/05/2013 | 21:07 | מאת: איילת

תודה רבה על תשובתך. האם את מכירה את תוכנת המחשב HTS שילדים מתרגלים בעזרתה מיקוד ראייה בבית? זה מה שהציעו לי. התוכנה יקרה, ולפני שארכוש אותה הייתי רוצה לעמוד על טיבה. האם את מכירה ילדים שהשתמשו בה וקריאתם השתפרה? לפי דברי האופטמטריסט אם היא תעבוד עם התוכנה בבית חמישה ימים בשבוע כל פעם עשרים דקות, בתום חודש וחצי יהיה שיפור משמעותי בלימודים בכלל, ובקריאה בפרט. האפשרות השניה שהציע לי האופטמטריסט היא להביא את הילדה אליו לתרגול פעם בשבוע במשך שלושה חודשים. הוא מאוד המליץ על התוכנה הביתית, אבל אמר שהיא דורשת משמעת עצמית מאוד גבוהה. מצד אחד מאוד מפתה שהטיפול הוא קצר, רק חודש וחצי, ומצד שני אני חוששת שאין לה את המשמעת העצמית הדרושה... אם את מכירה את הצעות הטיפול שהוצעו לי, אשמח לדעת על מה את ממליצה מביניהן. תודה רבה

מנהל פורום לקויות למידה