האם יש לי לקות למידה?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/02/2013 | 20:54 | מאת: אנונימית

שלום, אני סטודנטית לתואר ראשון בטכניון וכבר בשנה השלישית ללימודים. אני נתקלת כל הזמן בבעיה שחוזרת על עצמה שפוגעת לי בהישגים. נדמה לי כאילו אני קוראת ורואה "דרך הראש" ולא "דרך העיניים". הייתי שמחה לדעת אם יש לי בעיה כלשהי או שהסיבה היא חוסר תשומת לב. למה הכוונה לראות "דרך הראש"? אני יכולה לראות ציור מסוים ולזכור ציור אחר לגמרי מבלי לשים לב בכלל שהתמונה לא זהה למה שאני מדמיינת בראש. כנ"ל לגבי קריאת פסקה- לקרוא משהו אחד (מה שכתוב בפועל, אפילו לחזור עליו בקול רם) ולחשוב שקראתי משהו אחר. אני מבינה שעל פניו זה נשמע פסיכי לגמרי, אבל מדובר בטעויות שיכולות לקרות לכל אחד ברגע של חוסר תשומת לב. הבעיה היא שלי זה קורה לעיתים קרובות מדי, במיוחד במבחנים. אז האם יש לי בעיה שדורשת טיפול?

23/02/2013 | 12:20 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

סוף שבו טוב וחג שמח, תיאורך מחשיד הפרעת קשב. האם קרו לך חוויות דומות בעבר? המלצתי היא לפנות לרופא המשפחה לשם קבלת הפנייה לבדיקת קשב וריכוז. לאחר מכן אפשר להמשיך ולחשוב על אפשרויות ודרכי התמודדות נוספות... בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה