פטור משפה זרה שנייה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/01/2013 | 08:36 | מאת: מיכל

שלום רב, בני לקויי למידה ולומד בכיתה ז'. האיבחון שערכנו לו (לפני כחצי שנה) ממליץ, בין יתר ההמלצות, על פטור משפה זרה שנייה. מיותר לציין שכל המקצועות השפתיים קשים לו מאוד ובמיוחד אנגלית. מזה שנתיים אנו מתגברים לו את האנגלית בבית ולמרות זאת הציונים מאוד נמוכים ומתסכלים אותו. בשנה זו הוא החל ללמוד צרפתית, הציונים "מזעזעים" (למרות שעת תיגבור נוספת שהוא מקבל בבית הספר). בית הספר לא מוכן לקבל את הפטור משפה זרה שנייה ומכריח אותו ללמוד צרפתית.הילד מתוסכל ואנחנו אובדי עיצות. האם לבית הספר יש סמכות לא לקבל את המלצת המאבחנת? מה עלינו לעשות?

18/01/2013 | 17:33 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אני מנחשת שבית הספר הוא אליאנס? הבעיה ידועה וכואבת. יש תקנה האוסרת על הוצאת תלמידיי חטיבת ביניים משיעורים, אלא לצורכי שיעור אחר, כלומר תעסוקה ולא שיעור חופשי. נסו להגיע להסכם בו הילד מקבל תגבור ( שעה פרטנית ) בזמן שיעורי צרפתית במקצועות אחרים, וכך כל הצדדים מרוויחים. בברכה אלמוג

29/01/2013 | 09:19 | מאת: מיכל

תודה! צדקת, מדובר באליאנס...

מנהל פורום לקויות למידה