מעבר מכיתה רגילה לכיתת לקויי למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

16/01/2013 | 16:57 | מאת: יעל

ני בכיתה ז' בכיתה רגילה ,עבר אבחון לפני עלייתו לחטיבה,נמצא לקויי למידה וזקוק לתיווך של המורים המלמדים.מאחר והכיתה מאוכלסת ב-36 תלמידים,כמובן שהמורים אינם מתפנים לבני. בנוסף בני טוען שהמורים רצים מהר עם החומר והוא אינו מספיק לעכל וכבר רצים לנושא הבא. נפגשנו עם היועצת והיא ממליצה להעביר אותו לכיתת לקויי למידה עם מורה וסייעת ומכילה 12 תלמידים. אשמח לשמוע את דעתך והמלצתך. תודה

18/01/2013 | 17:25 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אחר הצהריים טובים, על מנת להשיב לך באחריות עלי להבין על איזו כיתה מדובר. אני לא מכירה במערכת החינוך הרגילה כיתה המוגדרת כיתת לקויי למידה. כיתות ובהן סייעת הן כיתות לב או אומץ. חלקן נהדרות ומאפשרות יחס אישי והצלחה רבה, וחלקן ממש לא מסייעות . על איזו כיתה מדובר? מהי הגדרתה המדויקת, והיכן זה קורה? סביר להניח , כי כיתה קטנה תשפר את סיכויי ההצלחה של כל תלמיד, אבל יש לבחון בזהירות , מהם התנאים האמיתיים ומהיכן באה ההפנייה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה