שאלה בקשר למבחן הפסיכומטרי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/01/2013 | 02:32 | מאת: גאי

אני לא מבין - למה מבחנים הבודקים רמת חשיבה (כמו המבחן הפסיכומטרי) נמדדים בעיקרון על פי ההתמודדות של הנבחן עם הזמן הקצוב במבחן(הרי כל המבחנים האלה בודקים עד כמה הנבחן מצליח להתמודד עם הזמן שהמבחן קצוב לו - המבחן בודק כמה שאלות הנבחן יכול לענות נכונה בזמן הקצוב). מה, אנשים שמתומדדים עם זמן טוב והם "מהירים" במבחנים זה אומר שהם גם חכמים יותר? ומה זה אומר על אדם כמוני שיש לו הארכת זמן -שאני טיפש?

14/01/2013 | 18:05 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, המבחן הפסיכומטרי הוא כלי מדידה לא מאוד מוצלח, המנבא 40% מיכולותיהם של הלומדים בעתיד. לא מדויק, לא משקף, אבל הכלי המנבא במידה הרבה ביותר עד כה. המבחן אינו משקף כלל! את יכולותיהם של לקויי למידה, אלא אם מבצעים אותו עם הארכת זמן והתאמות , אשר מאפשרות את שיקוף היכולות האמיתיות. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה