בעיה בלמידת השפה האנגלית

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/01/2013 | 20:08 | מאת: מתן

שלום רב אני כרגע לומד ללימודי הפסיכומטרי , בכוונתי ללמוד תואר במקצוע ראלי (הנדסה) בעתיד. מאז ומתמיד עקב האכילס שלי היה מקצוע אנגלית , מאז שאני זוכר את עצמי הציונים שלי גרועים , וכדי לעשות 4 יחידות שעברתי בציון 80 הייתי צמוד למורה פרטית פעמיים בשבוע במשך 3 שנים. כיום שאני מגיע ללימודים הגבוהים אני נתקל בבעיה ובקושי ענק ללימוד השפה , האם יתכן כי יש דיסלקציה רק בלימודי שפה ? בשאר המקצועות הציונים שלי מאוד גבוהים . יש לציין שאני מנסה אני קונה עיתונים באנגלית (ג'רוזלם פוסט לייט) , מנסה ללמוד מילים אבל לא הולך ! אני מסוגל לנסות ללמוד מילה 5-6 פעמים ולשכוח אותה.. לאן לפנות ? מה לעשות ? אשמח לעזרתכם בברכה

09/01/2013 | 20:58 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מתן, ערב טוב, בהחלט יתכן כי אתה לקוי למידה שפתי. זהו ליקוי למידה ספציפי בשפות זרות. כלי נפלא להתמודדות עם ליקוי זה הנו מעבדה לשונית, הנמצאת באחד מן המוסדות האקדמאים בסביבתך. כמו כן, אם קיבלת 80 בארבע יחידות, רמה זו די מספקת לצרכיך בבחינה הפסיכומטרית. יותר מכך - אתה יכול לגשת לבחינות אמיר ( חלק האנגלית בלבד בבחינה הפסיכומטרית ), וכך להתאמן ספציפית ברמת הבחינה כעת ובדרישות האקדמאיות בעתיד. בהצלחה!

10/01/2013 | 18:38 | מאת: הדס

שלום אלמוג, אני מאבחנת לקויות למידה כבר 5 שנים, עם תואר שני בתחום. מעולם לא שמעתי על ליקוי למידה ספציפי בשפות זרות. גם על מעבדות לשוניות במוסדות אקדמיים לא שמעתי, ואני מכירה 3 מקרוב. יחידת התמיכה לסטודנטים עם לקויות למידה תוכל לעזור עד גבול מסוים, אך מעבדה לשונית שאיננה מחקרית אלא קלינית?.. אשמח להפניות.. הדס

13/01/2013 | 14:08 | מאת: מתן

תודה רבה על תגובתך. לגבי המעבדה הלשונית זה הפעם הראשונה שאני שומע על זה. חיפשתי על זה חומר באינטרנט ולא ממש מצאתי. תוכל לעזור לי למי לפנות? הייתי מאוד רוצה שיבדקו אותי.

מנהל פורום לקויות למידה