תגובות איטיות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

29/11/2012 | 11:04 | מאת: הילית

ביתי בת ה6 ילדה חכמה המדקלמת היטב את ששמעה בגן. הגננת מתלוננת על איטיות בביצוע ובהשלמת משימות, וכן על שנענית להוראות רק כשפונים אליה אישית פעם נוספת.התרשמותנו היא שזה לא קשור למשיכת תשומת לב, אלא שיש איזושהי איטיות לא ברורה.(נראה לי שגם במתן תשובות) ניסיתי לשבת איתה עם כרטיסים, משימות וכד' אך אוהבת בעיקר משחקי דמיון ובובות עם חברות. כיצד אוכל לעזור לה לקראת א'? (אציין שבגיל 3 עברה אבחון ריפוי בעיסוק והיתה בנורמה)ואיך אפשר להסביר את זה שזוכרת ומספרת תכנים שלמים ששמעה אך מתקשה במילוי הוראות ובהשלמת משימות ?

08/12/2012 | 13:43 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שבת שלום וסוף שבוע נעים, אפתח בכך: משחקי דמיון הם נהדרים ומפתחים מכל תרגיל מחשבתי, והבובות? מתי אם לא עכשיו? יתכן מאוד שביתך פשוט זקוקה לזמן ובשלות ללמידה. יש לה הדרך שלה ואין כל רע בכך. שבי עם הילדה ושחקי איתה משחקי למידה, אך ללא לחץ ומטרה ממוקדת. קצת זיכרון, קצת מספרים... אם יש בשלות, ורק! אם קיימת, מעט אותיות. אחרי הכל בשביל זה קיימת כיתה א. אילו הוראות ומשימות את מצפה מהילדה ליישם? היא צריכה לצייר, לשחק וליהנות בשלווה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה