איפה מתחילים?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/11/2012 | 16:39 | מאת: אבא של

שלום רב, ביתי לומדת בכיתה א' ומתקשה עם האותיות והספרות. ישנם דברים קבועים, למשל את הסיפרה 5 היא הרבה פעמים לא זוכרת איך כותבים. גם עם הסיפרה 4 קיים קושי. בנוסף היא מתבלבלת בין 6 ל-9 אבל על זה אפשר להתווכח שיש עוד ילדים שעדיין מתבלבלים בשלב הזה. אנחנו שמנו לב לבעיה עם הספרות כבר לפני למעלה משנה וישבנו איתה לא מעט עם דף ועפרון, קנינו חוברות מספרים וכו'. כשביררנו בעבר על איבחונים שונים אמרו לנו בקופ"ח להמתין לכיתה א' ושאין טעם לבצע איבחונים לפני. היום המורה דיברה איתנו ואמרה שהיא אכן רואה קושי, גם עם ספרות וגם עם אותיות. לטענתה שאר הילדים כבר סופרים וכותבים את הספרות עד 10 בעיניים עצומות ובסדר הפוך (מה שנשמע הגיוני....). לגבי אותיות המצב דומה כי סה"כ את רובן היא מכירה בע"פ אבל ישנן אותיות שיותר קשה לה איתן. בשיחה עם אישתי הנושא פתאום התחברו לנו עוד דברים שהילדה מתקשה בהם כמו לזכור את סדר ימות השבוע. היא יכולה לשאול איזה יום היום וכשאומרים לה חמישי אז היא גם שואלת איזה יום היה אתמול. חברה לכיתה שהיתה לידה מיד אמרה אם היום חמישי אז אתמול היה רביעי. לפי דעתי גם עם שמות של אנשים קיים קושי. כמובן שלא שמות בני משפחה אבל לפעמים יש אצלה חברה אחה"צ והם משחקות ביחד שעתיים שלוש ואז כשאני מגיע בערב הביתה אני שואל מי היתה אצלה והיא לא זוכרת את השם. מעבר לקשיים הללו הילדה מהממת, טובת לב, מקסימה ותמיד אוהבת לעזור. משתדלת לרצות את המורים בכיתה בכך שהיא מסדרת, מנקה וכו'. אוסיף גם שהביטחון העצמי שלה לא מהגבוהים. מאז ומתמיד היתה משחקת מדהים עם חברה אחת אבל ברגע שנכנסים עוד חברים לתמונה היא תמיד תעדיף להתרחק מהקבוצה. בקיצור, איפה להתחיל? עם מי לדבר? עם מי לאבחן? מה לפי דעתכם יכולה להיות הבעיה??? תודה!

03/11/2012 | 12:31 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים ושבת שלום, בגילאי יסוד קיימת אפשרות של אבחון בתוך בית הספר ובחינם! על ידי פסיכולוג בית הספר. הייתי מתחילה שם עם אבחון רב תחומי. במקביל חשוב למצוא איש מקצוע להוראה מתקנת בעיקר בעברית על מנת שיתחיל לעבוד עם הילדה לשם סגירת פערים. העבודה כאן צריכה להיות משולבת למידה וטיפוח ערך עצמיולהעשות בהנאה ולא מתוך תחושה של מועקה. איני יודעת בביטחון מה הבעייה, אך אוכל לשער כי קיים ליקוי למידה, אשר מקשה על הילדה לפרוח ולהצליח. אוכל לומר, כי בהחלט ניתן לטפל ולהצליח בהמשך הדרך. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה