בעיה בפתרון תרגילי חיבור

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/09/2012 | 12:55 | מאת: נטלי

שלום רב, אינני מורה להוראה מתקנת. הגיעה אליי אם של תלמידה שלמדה אצלי קריאה באופן פרטי בבקשה שאעזור לילדתה בחשבון.הילדה בכיתה ב' מתקשה לרכוש את החיבור(והחיסור) בעשרת הראשונה ועדיין נעזרת באצבעות.חשוב לציין שהיא מפתחת פערים לנלמד בבית הספר וכי כיתתה כבר עווסקת בעשרת השניה. שאלתי היא האם אני יכולה לעזור לה? אם כן כיצד אגרום לה להפנים את עובדות היסוד של העשרת הראשונה מבלי להשתמש באצבעות? האם עליי להפנות אותה לאבחון/להוראה מתקנת? תודה נטלי

21/09/2012 | 11:50 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים וחג שמח, האם הילדה לא מאובחנת? הרי אם נזקקה לסיוע פרטני הלימוד הקריאה, לא אובחנה כבר אז? אם אין אבחון, זה הדבר הראשון לעשות. אם יש צורך הפיתרון הוא הוראה מתקנת בחשבון. לשם כך דרוש איש מקצוע בתחום. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה