שאלה לגבי דיסקלקוליה.

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

04/09/2012 | 14:34 | מאת: טל

אני בן 24 ואני מעונין ללמוד הנדסה, אני כרגע בתחילתה של המכינה של 4 יחידות מתמטיקה. אובחנתי כבעל דיסקלקוליה ובעיות קשב וריכוז בגיל קטן. קשה לי במתמטיקה(מאוד), אני לא יודע מאיפה זה נובע האמת אם זה מלמידה לא נכונה, לא מספיק חרישה? להיות מהנדס זה ממש לא החלום שלי אבל כן מעניין אותי. אני צריך להתחיל פחות או יותר מהתחלה, כמו כולם ויש בי תפחד שאני יפול בין הכיסאות. אני רוצה הנדסה כי יותר כי יש בזה עתיד מאשר עיניין (ריאלי*),האם לא כדי לי לעשות את זה בתור אחד עם דיסקלקלויה? האם אפשר להתגבר על זה? והשאלה האחרונה, מה המחיר של זה? אני לא רוצה להכשל... תודה רבה.

06/09/2012 | 19:23 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

טל, ערב טוב נדמה לי שהשאלה הראשונה והחשובה ביותר היא מה כן החלום שלך. מה באמת היית רוצה לעשות? מה מדליק לך את האור בעיניים? באשר לשאלה הספציפית האם להמשיך במסלול הלימודים הנוכחי, מצד אחד אני דוגלת באמונה שהכל אפשרי. אמנם לא פשוט , לא קל, אבל ניתן להגשים כל מטרה נבחרת. מצד שני כדי להגשים באמת צריך לרצות. אתה נמצא במסלול קשה. בתחום שאולי לא מתאים לך. עצתי היא לעצור למחשבה אמיתית מה טוב לך באמת לעתיד ולנפש. בנוגע לאבחון - עלות של אבחון היא כ - 2000 שקלים לאבחון רב תחומי. מזמינה אותך להמשיך לחשוב ולהתלבט יחד. הרבה הצלחה בכל מסלול שתבחר בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה