דיסגרפיה לילדה בת תשע

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

14/07/2012 | 17:42 | מאת: אתי

ילדתי אובחנה בשנה שעברה כסובלת מדיסגרפיה קלה. רציתי לדעת האם מעבר לכך שכתב ידה לא כל כך יפה וברור שגיאות הכתיב הרבות מאוד שלה קשורות לאבחנהזו? כל משפט שכותבת מלא בשגיאות כתיב חמורות מאוד האם זה ישתפר עם הזמן? זה מביך אותה שמתקנים אותה כל הזמן(החברות שלה בעיקר) ואני מרגישה שזה פוגע לה בביטחון העצמי. איך אפשר לעזור לה?

15/07/2012 | 00:00 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, מהותה של דיסגרפיה הוא העיות כתיב נכון ועיצוב הכתב. יסודות אלה לא ישתנו במהותם. עם זאת, שגיאות כתיב אופייניות וטבעיות בגיל זה, ולכן כל הקשור בהסתגלות ותרגול עשוי להשתנות, כלומר, שגיאות הכתיב יצטמצמו מעט. חשוב להבהיר לילדה כי התופעה אינה מעידה על חוסר יכולת או תבונה נמוכה, וכי עם הזמן ניתן להעזר בתוכנות כתב ובמחשב נייד על מנת להקל על פעולות הכתיבה.את מירב המאמצים הייתי משקיעה בפן הרגשי ולא הטכני תוך הבהרה לילדה שהיא טובה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה