לקות למידה ביסודי, אבל גם בפסיכומטרי?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/01/2012 | 19:03 | מאת: בדוי

יש לי כמה שאלות מאוד חשובות. יש לי אבחון של לקות למידה משהו כמו מכיתה ו'-ח' עכשיו אני רוצה לגשת לפסיכומטרי וראיתי שיש התאמות ללקויי למידה כמו 3 פרקים במקום 8 ויותר זמן לכל שאלה. אני לא בטוח אם יקבלו אותי כלקוי למידה אם אני אעשה את האבחון שדרוש לפסיכומטרי. האם יכול להיות שבאבחון לפסיכומטרי אני לא אחשב לקוי למידה ולא אקבל את ההתאמות? זה מאוד חשוב לי לדעת את זה עכשיו בגלל קשיים כספיים ובגלל שהאבחון הוא די יקר ויכול להיות שאני בכלל לא אקבל את ההתאמות וזה יהיה בזבוז יקר של כסף. מצד שני אם אני לא אעשה אבחון ואני אגש יכול להיות שהתוצאה תהיה ירודה משמעותית ממה שהייתי אמור לקבל כלקוי למידה? והאם זה יכול לפגוע בי לגשת לבחינה רגילה? מאחר שאני לא בטוח יכול להיות שזה כן יפגע בי ואני אצטרך לגשת יותר מפעם אחת וזה גם יצא יקר מאוד. אז רציתי לדעת מה כדאי לי לעשות במצב כזה. תודה רבה מראש

26/01/2012 | 21:21 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אתה שואל שאלה חשובה. לא פשוט לקבל התאמות היבחנות במבחן הפסיכומטרי. עם זאת במקרה שלך יש סיכוי לא רע, משום שקיימת עדות לליקוי למידה מגיך צעיר. לדעתי, למרות ההוצאה הכספית כדאי לחדש את האבחון. היבחנות ללא התאמות עלולה לפגוע באופן משמעותי בטיב התוצאות וסיכוייך להתקבל לחוגים המבוקשים. בבפנייה למרכז הבחינות חשוב לצרף כל עדות / מכתב / חוות דעת שיכולים להעיד על הקושי וכך להגדיל מאוד את הסיכויים להתייחסות נרחבת מן המרכז הארצי לבחינות. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה