מבחן מותאם.

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/10/2011 | 19:45 | מאת: מור

vvvcpשלום אלמוג, אחייני בן ה-16 הוא לקוי למידה שמאובחן כבר מגיל גן, הוא סובל מדיסלקציה, הפרעות קשב וריכוז, קשיים מהותיים בהבעה בכתב ועוד מספר דברים שמקשים עליו מאוד בכל הקשור ללימודים. השנה הוא אמור להתחיל לראשונה בגרויות ולכן לפני מספר שבועות הוא עשה איבחון וקיבל מיד את כל ההקלות הרגילות האפשריות כגון: תוספת זמן, דף נוסחאות מורחב, מילונית ועוד, בנוסף ביררנו לגבי מבחן מותאם והבנו שלא פשוט לקבל הקלה זאת, וע"מ שזה יקרה צריך לעשות איבחון פסיכולוגי, ולכן נקבע לו אבחון פסיכולוגי בשבוע הבא. מה כולל אבחון זה? ומה האבחון אמור לשקף כך שיגרום למי שמאבחן אותו להמליץ לתת לו את ההקלה. מדובר בילד עם קשיים אמיתיים שללא מבחן מותאם [לפחות בלשון.] ספק גדול אם יצליח לעבור את הבגרויות. אשמח להכוונה. תודה.

06/10/2011 | 21:48 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אבחון פסיכולוגי כולל בדיקת התמודדות בסביבה, תנאי למידה, פערים בין תחומי למידה שונים, קושי שפתי כולל שליטה או או שלוטה בניקוד, שליטה באסטרטגיות למידה ומבחני אינטיליגנציב בצחומ ים שונים. על מנת לקבל המלצה למבחן מותאם בלשון צריכים להתגלות קשיים פונולוגיים משמעותיים . במקרה כזה המלצות האבחון מוגשות למשרד החינוך לאישור. גמר חתימה טובה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה