אז מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

03/04/2005 | 14:06 | מאת: נטע

שלום, אני סטודנטית(שנה ראשונה) בת 23 ולאחרונה ניגשתי לאבחון הפרעות קשב במכון פרטי. הפסיכיאטר, לאחר תשאול של כעשרים דק', קבע שיש חשד להפרעת קשה ללא המרכיב ההיפראקטיבי. לאחר מכן נשלחתי לאבחון TOVA ובו קיבלתי ציונים יחסית גבוהים ללא הבדל משמעותי עם ובלי הריטלין(3.00 בלי ו- 3.9 עם, כזכור לי). אז עכשיו אני מאוד מבולבלת, כי הבדיקה אינה מראה על בעיה כלשהי וזה גם מה שאמרו לי במכון. ובכל זאת-קשה לי להתרכז כמו שצריך? מה אפשר לעשות הלאה? איפה להמשיך לחפש? תודה, נטע

03/04/2005 | 14:11 | מאת: נטע

בדיקת הטובה שלי כללה אך ורק הופעת והיעלמות ריבוע שחור גדול עם ריבוע לבן קטן בתוכו-למעלה ולמטה. לא שבירת רצפים, צורות ושם דבר מגוון אחר, כפי שקראתי כאן.

05/04/2005 | 14:44 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

נטע צהריים טובים, בדיקת הטובה שביצעת אכן אינה חד משמעית. מצב זה אופייני לבעלי הפרעת קשב וריכוז קלה יחסית, כך שבסיטואציות מסויימות יוכלו "להערים" על המחשב ולשקף תפקוד מוחי תקין מבחינת יכולות הריכוז. המלצתי היא על אבחון מקיף יותר, אשר יבחן את תוצאות הבדיקה בתנאי לחץ ורעש יום יומיים ( לכאורה ). בחינה כזו כדאית מאוד בעיקר אם הפרעות הריכוז פוגעות בתפקודך הלימודי באופן משמעותי. בברכה אלמוג

15/04/2005 | 19:59 | מאת: נטע

תודה על תשובתך, את הבדיקה ערכתי במקום פרטי והוצאתי כסף מכיסי. האם יש טעם לחזור לאותו מכון להמשך אבחון? אני קצת מיואשת מהמצב שלי. כבר נראה לי שאולי אני באמת עצלנית ומחפשת תירוצים לכשלונות שלי.... נטע

מנהל פורום לקויות למידה