מסלול 07 בחינוך

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/08/2011 | 15:10 | מאת: v

לפני שנתיים חזרנו לישראל מצרפת בני גדל כל חיו בצרפת כשעלינו לארץ בני היה בן 14 בכיתה ח' כיתה רגילה בבית ספר רגיל היה לו מאוד קשה שפה חומר לימודי וחברים הוא לא קיבל תנאים של עולה חדש ולכן נוצר פער לימודי גדול נוסף על הקושי של מנטליות שנה אח"כ העבירו אותו לכיתה לחינוך מיוחד בכיתה ט' שם היה לו קל מדי הרבה לקויות למידה מסביב שובגדל הפער הלימודי בסוף שנת הלימודים הנוכחית הגענו לועדת השמה שהחליטה שבני ילד בבית ספר רגיל בכיתה רגילה בשילוב לחינוך מיוחד מסלול 07 יעכשיו אני שואלת איך אני יכולה לדעת לאיזה בתי ספר יש מסלול 07 באזור מגוריי שיכול להעניק לו את העזרה הדרושה או מזה בדיוק מסלול 07 בחינוך האם לכל בית ספר יש אפשרות למסלול כזה אם יש לו מורה פרטית צמודה למקצועות הקשיים לו במיוחד האם גם זב נחשב לעזרה כמו מסלול 07 או שזה חייב להיות בתחום בית ספר בלבד מחכה לתשובות תודה מראש

15/08/2011 | 21:55 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, תלמידי מסלול 07 משובצים בכיתות אומץ וב"כיתות קטנות". כיתות אלה מצויות כמעט בכל בית ספר, אך יש לבדוק מראש האם נפתחה כיתה ויותר מכך האם נותר בה מקום. אין מורה פרטית צמודה! לא קיים סידור כזה. קיימם פרויקטים שונים בכל בית ספר אשר מאפשרים סל שעות פרטני מסויים לכלל התלמידים. מסלול 07 בהגדרתו הוא מסלול ללומדים בחינוך המיוחד. במסגרתו ניתן להיתמך בהתאמות היסחנות רחבות יחסית, אשר עשויות לסייע במסגרת בחינות הבגרות. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה