דיכאון עקב ריטלין

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/03/2005 | 02:30 | מאת: מאיר

שלום לכולם ! אני סטודנט בן 21 אובחנתי כסובל מהפרעות קשב וריכוז מסוג HDAD לאחרונה התחלתי להשתמש בתכיפות בריטלין ( 20 מ"ג ) ושמתי לב שכעבור זמן יש לזה תופעות לוואי כגון פעימות לב חזקות ולחץ רב ואפי' חמור מזה תופעות כגון דיכאון פתאומי, והרגשת אי שקט נפשי וסערת רגשות ללא סיבה מיוחדת שבין היתר מפריעות להרדם ( כמו עכשיו למשל ) יש לציין שהריטלין אכן עוזר לי להתרכז יותר בלימודים ולכן אני מתלבט לגבי השימוש בו כמו כן קשה לי לומר בוודאות מוחלטת לגמרי שהתופעות הנ"ל הם בגלל הריטלין אולי כי קשה לי לקבל פסיכולוגית שכדור משפיע ברמה כזאת עלי ועל המחשבות שלי אך אני מכיר את עצמי כאדם מאוד רגוע ועם אושר ושלווה פנימיים ולכן נראה לי הגיוני שהמחשבות והתחושותהנ"ל הם רק עקב השימוש בריטלין השאלה שלי 1. האם יש עוד כאלה שחשים תחושות כאלה עקב השימוש בריטלין 2. האם ניתן לעשות משהו בנדון ? קראתי שיש רופאים שנותנים את התרופה רק אם ליווי פסיכולוגי 1. האם זה נכון ? 2. האם גם למבוגרים ? 3. האם יש השתתפות של הקופ"ח במימון הפסיכולוגי ? אני מתנצל מראש על המספר הרב של השאלות וד.א אני מודה לך מאוד אלמוג על ההשקעה והטרחה הרבה בפורום ועל כך שאת עונה ומתיחסת בתשומת לב לכל שאלה תבורכי על כך מפי עליון.

01/04/2005 | 00:11 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מאיר לילה טוב, אני שמחה לראותך בפורום ומקווה שתשהה בחברתינו גם בהמשך תוך שיתוף מנסיונך ועזרה גם לחברים אחרים בו. 1. שימוש בריטלין על פי רוב אינו משפיע בצורה חריפה על התפקוד היומי. עם זאת השפעתו משתנה מאדם לאדם. יתכן כי אתה רגיש לאחד ממרכיביו. במקרה זה יש למצוא כדור אחר אשר יחליף את הריטלין וישפיע באופן דומה. 2. השימוש בריטלין רצוי אך ורק בהמלצת נוירולוג או פסיכיאטר ותוך מעקב קבוע על השפעותיו ויעילותו. עובדה זו נכונה לגבי טיפול רפואי בכל גיל. 3. ניתן לקבל סיוע במימון טיפול פסיכולוגי לבעלי כרטיסי רפואה משלימה של קופות החולים השונות כל קופת חולים והתנאים שלה. מודה לך על התייחסותך בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה