תלמידה בכיתה א

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/06/2011 | 10:45 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי מסיימת השנה כיתה א'. מתחילת השנה הילדה השתנתה מאוד. מילדה אינטלגנטית, סקרנית,אוהבת ספרים וורבלית מאוד וכו' היא הפכה לילדה שאין לה כל עניין בלימודים והיא נמנעת מכך ככל שהיא יכולה. המחברות שלה כמעט ריקות. לפי החוברות אני רואה שהיא כמעט לא עושה את המטלות בכיתה. בבית אנחנו נאלצים להשלים את מה שעשו בכיתה וזאת בנוסף לשיעורי הבית. היא דוחה הכנת השיעורים לדקה ה-90. אני רואה שדי קשה לה. למרות זאת במבחנים בחשבון היא מקבלת ציונים מעל 90 אבל המורה ותנת לה תוספת זמן לסיים את המבחן. כל ההכתבות שלה מצוינות. כלומר היא שולטת בחומר.היא אומרת שבכיתה היא לא מספיקה לעשות את מה כולם עושים או להעתיק מהלוח.כשאנחנו עושים שיעורים בחשבוןפתאום יש כמו סוג של בלק אאוט. היא חושבת הרבה זמן לפני שהיא פותרת תרגיל של להוסיף 1. אשמח לשמוע את דעתך.

15/06/2011 | 22:54 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מיכל לילה טוב, תיאורך נשמע כליקוי למידה. מציעה לפנות לאבחון רב תחומי בהקדם. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה