דיסקלקוליה וקשה וריכוז.

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/05/2011 | 01:34 | מאת: טל ר.

שלום ,אני מאוחבן בדיסקלקוליה וקשה וריכוז ,אני בן 23 ועושה כרגע פסיכומטרי. אני אשמח לדעת אם תוכלו להמליץ לי על מורה להוראה מתקנת בתחום שאני מתקשה בו באיזור קריות/חיפה? תודה רבה!

24/05/2011 | 19:11 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, לפני מורה אני זקוקה למעט יותר מידע. האם קיים אבחון בתוקף? האם הוגשה בקשה למרכז הארצי לקבלת התאמות היבחנות? האם אתה משתמש בריטלין? האם העזרה הנדרשת היא בתחום המתמטיקה בלבד, ויותר מכך האם שימוש במחשבון עשוי לפתור את הבעייה? נסה להשיב על שאלותיי ונמשיך משם... בברכה אלמוג

24/05/2011 | 23:20 | מאת: טל ר.

האבחון בתוקף ,קיבלתי את התוצאות לפני שבוע וחצי ושלחתי למרכז הארצי ,אני מחכה לתשובה. לגבי ריטלין ,התחלתי פעם אחת פעמיים בלי מרשם ,אבל עכשיו אני הולך לנוירולוג בשביל זה ,האמתי שזה קצת השפיע עליי ,טוב כנראה שצריך לקחת מינון נכון אבל בהחלט מרגישים שינוי משמעותי. התחום שאני מתקשרה בו הוא מתמטיקה בלבד ,אנגלית הוא צד מאוד חזק שלי וגם הבנת הנקרא . מחשבון בהחלט מציל את המצב והומלץ לי להשתמש במחשבון בפסיכומטרי. תודה רבה אלמוג.

25/05/2011 | 22:36 | מאת: טל ר.

ערב מצוין , כו צירפתי הכל מה שצריך ,עדויות מבית ספר יסודי ,תעודות וכו' עכשיו מחכה רק לתשובה . העזרה שאני זקוק לה בוא נגיד ככה אני מרגיש שאני יכול מאוד להשתלב באוניברסיטה ,בשביל זה הפסיכומטרי ,אני מעוניין ללמוד פיזיותרפיה בבן-גוריון וזה לא קל ,ויש חששות שהדברים האלה ימנעו מימני להגיע לזה ,הם כן קיימים למרות שאני בטוח בעצמי שבעבודה קשה שום דבר לא יעמוד בדרך... אז העזרה שאני צריך היא בעצם סוג של הכנה הוראה מתקנת דרכים ללמוד ,סדר ,איך להתמודד עם ההפרעות קשה וריכוז יש מרכז כזה שעושה את זה? דגש אבל מקום עם ותק ומקצועי. תודה אלמוג!

09/12/2013 | 22:49 | מאת: רז

שלום שמי רז אני בן 23 אובחנתי שיש לי דיסקלקוליה זה מתסכל אותי אני יסביר מה אני עובר עם אני הולך לבלות או הולך למקות כל דבר קשה לי לדעת כמה עודף מגיע לי כדי לדעת כמה עודף מגיע לי אני עושה כמה פעמים את החישוב כדי שיקלט לי ושאני לא ישתמש במחשבון אני התחלתי ללמוד לוח הכפל תמיד למדתי זה קשה לי ואני בכל זאת לומד האם בשלב מסוים זה יעבור לי ומה עלי לעשות?

מנהל פורום לקויות למידה