דיסלקציה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

11/04/2011 | 13:17 | מאת: עדי

שלום רב, ברצוני לדעת מה משמעותה של לקות הלמידה מסוג דיסלקציה המתבטאה בשגיאות כתיב רבות וטעויות בדיבור וצחוק בקול רם מדי? האם היא נחשבת "מחלה"? מה רמת החומרה וממה יש לחשוש? כמו כן, האם היא תורשתית?

11/04/2011 | 19:29 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, דיסלקציה הוא קושי או חוסר יכולת לקרוא. בהרחבתו של המושג גם הקושי לכתוב. שגיאות כתיב רבות וכתב לא קריא.צחקוקים אינם קשורים לליקוי למידה זה! דיסלקציה היא ליקוי למידה! לא מחלה!!! ממה בדויוק את חוששת? אדם דיסלקט אינו מפגר, אינו לקוי בשכלו, ההפך הוא הנכון - מרבית הדיסלקטים הם בעלי אינטיליגנציה גבוהה מן הממוצע. ליקויי למידה, ובכלל זה דיסלקציה הם תורשתיים. על פי רוב מצד האב. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה