ילד בן 14 - אבחון או לא

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/03/2011 | 08:02 | מאת: רוני

שלום נאוה, אודה על עזרתך אנו הורים לילד מתבגר בן 14. ילד מופנם ועדין. חבר, ילד ואח טוב. מעולם לא היו איתו בעיות, לא התנהגותיות ולא לימודיות. לגבי הלימודים – תמיד היה תלמיד ממוצע עם עליות וירידות. לא אוהב ללמוד ומעדיף להיפגש מעט עם חברים והרבה (הרבה מאד) על המחשב. עד כדי כך שהילד דואג להגיע למחשב לאחר שכל הבית כבר ישן את שנתו. בעבר כאשר דיברתי עם מוריו לגבי הישגיו הלימודיים אמרו שלא נראה להם שיש בעיה של לקות למידה. חשוב לציין כי הילד עושה את מחויבויותיו מבחינת שיעורי בית ועבודות אך למבחנים לא כ"כ טורח ללמוד. כנראה מסתמך על מה שזוכר מהכיתה. חוץ מהמחשב שום דבר לא מעניין אותו . אנו משוחחים איתו לגבי הלימודים והעתיד אך הילד לא משתף פעולה. אנו מבולבלים מאד לגבי נושא האבחון (ביה"ס העלה את האפשרות שאולי כדאי לעשות). האם מדובר בילד עם בעיה או סתם עצלנות? איך לגשת לנושא הזה? אנו בחרדות גדולות ולא רוצים לעשות טעויות שמאוחר יותר בננו ישלם עליהן ביוקר נודה על עזרתך. תודה רבה

04/04/2011 | 19:57 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אתחל בעובדה: אף ילד לא אוהב להיכשל. ילד, אשר נמנע מלמידה או התעמתות עמה בעיקר במבחנים אינו עצלן! הוא מתמודד עם בעייה ויתכן מאוד, שהוא מנסה להסתיר אותה. המלצתי הראשונה והטובה ביותר שאוכל לתת, היא לא להגיע לעימותים על רקע לימודי. אל תריבו , ואם אפשר , השאירו את העיסוק בתחום זה לבעלי מקצוע. המחשב היא דרך מילוט ידועה מאוד בקרב לקויי למידה. זהו תחום בו הם מרגישים שווים וטובים. מקום בו יוכלו להוכיח שהם יכולים... כעת לעניין עצמו, אני ממליצה מאוד על אבחון רב תחומי מקיף, אשר יצביע באופן מסודר על נקודות החוזק והחולשה של הילד, ועל פיו ניתן לבנות תוכנית עבודה עוקפת קשיים. ליקוי למידה שאינו מטופל הוא סכנה משמעותית הרבה מעבר לכישלון בלימודים. אני מזמינה אותך מפאת הרגישות והקושי לפנות אלי גם בטלפון, אם תרצה בכך ולשם הרחבת הדברים. 797860 0506 אלמוג בן-שחר 776350039 077 בהצלחה!

מנהל פורום לקויות למידה