האם אפשרי שיש ליקוי למידה?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

08/02/2011 | 23:12 | מאת: חסוי

מתחילת כיתה ט' בעצם איבדתי את הביטחון הלימודי שלי. זה היה גם מעט לפני כשלא ידעתי כלל אנגלית בגלל הפסד של חומר ממעברי בתי ספר רבים. בתחילת ט' כמו בי' ויא' ויב' התחלתי את החודשיים הראשונות כמו שצריך כתבתי וממש הייתי בסדר השתדלתי להקשיב. באיזה שהוא שלב אחרי חודשיים פתאום אני לא מצליח להתקדם עם החומר שהמורה מסבירה ופשוט "איבדת אותה" באיזה שהוא שלב. הבעיה היא שתמיד לא חשבתי אייך אני לא מאבד את מה שהיא אומרת ופשוט תמיד הייתי מרים ידיים. לאומת אחרים שכן הצליחו להתקדם אני הייתי נתקע באותו דבר. עכשיו אני בן 19 לא עושה צבא עובד בינתיים סיימתי רק 12 ש' לימוד. עכשיו אני חושב על השלמת בגרויות ללימוד הנדסאי עכשיו אני באמת מפחד מיזה כי אין לי ביטחון עצמי בנושא הלימודים זה פשוט מציק לי במשך היום. היום במקרה שוחחתי עם מנהל בית ספר תיכון כלשהו שאמר שיכול להיות שמדובר בליקוי למידה ושריטלין עשוי להועיל. אשמח לתגובה שתועיל בנושא

19/02/2011 | 18:19 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוא ננסה לברר... תיאורך בהחלט מחשיד כהפרעת קשב. עצתי לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפנייה לבדיקת טובה. במקביל נסה לחשוב האם אתה יכול להגדיר את הקושי הלימודי. מהם התנאים שאתה צריך כדי להצליח בלמידה? ליקוי למידה והפרעת קשב אינם מושג זהה. כל אחד מהם נבדק באבחון נפרד ןבאמצעים שונים. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה