רישום ילד לקוי למידה לחטיבת הבניים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/01/2011 | 10:05 | מאת: מיכל

אלמוג שלום רב, בני לומד בכיתה ו בבית ספר קטן ומשפחתי. באבחון דידקטי שערכנו לו נמצא כי הוא דיסגרפי. הוא ממעט מאוד לכתוב וגם כאשר הוא כותב קשה לו להבין את כתב ידו. בנוסף ערכנו לו אבחון אצל רופא מומחה לרפואת ילדים נאורולוגיה והתפתחות הילד בו הוא מציין כי לילדיש קושי נאורוהתפתחותי מולד, קושי פרגמטי וקושי בזכרון שליפה. בשנה הבאה הילד ילמד בחטיבת הבניים. האם לדעתך הילד יוכל להשתלב בכיתה רגילה או לחפש כיתת שילוב? במידה ואת חושבת שעדיפה כיתת שילוב האם את יודעת היכן יש כזו בחיפה? חשובלי לציין שהילד מעונין בכיתה רגילה כיון שזו נמצאת בבית הספר באזור מגורנו וחשוב לו מאוד לצור קשריים חברתיים כיון שהיום בית הספר בו הוא לומד מרוחק ולכן הוא משלם מחיר חברתי. אודה על תשובתך המהירה כיוון שהרישום מתחיל כבר בשבוע הבא. בברכה, מיכל

27/01/2011 | 21:59 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, תלמידים קבים בעלי לקויות למידה מצליחים להשתלב יפה מאוד בכיתות רגילות. השאלה היא איזו מסגרת תומכת מצוייה סביבם. מהו גודל הכיתה? שעות שילוב? מרכז למידה בית ספרי ורגישות כללית של בית הספר לתחום לקויות הלמידה. כיתות קטנות מצויות בחיפה כמעט בכל תיכון. חשוב לבדוק, אך לא להעדיף מראש. הרבה הצלחה בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה