לקות למידה והפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

21/11/2010 | 07:30 | מאת: שרון

שלום, ברור לי שיש קשר בין השניים שהרי בעיות קשב וריכוז גורמות לבעיות לימודים. אך מה ההגדרה ללקויות למידה והאם בהכרח מי שיש לו לקות למידה יש לו הפרעות קשב וריכוז. אני שואלת כי בני בן 5 מוסח בקלות אבל איני יודעת אם זו ברמה של הפרעות קשב וריכוז (מצריך בדיקה) הוא אינו מזהה אותיות, מזהה את רוב המספרים עד 10 יש לו בעיות במוטוריקה עדינה. איך אני יודעות אם זו לקות למידה או הפרעות קשב וריכוז? מה ההגדרה של כל אחד?

25/11/2010 | 09:26 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, שאלת השאלות. אז ככה: לקויות למידה אינן נובעות מהפרעת קשב וגם לא להפך. נכון, יש מקרים רבים בהם מעורבות שתי התופעות. על פי ההגדרות החדשות של ליקוי למידה הפרעת קשב הנה תת סוג של ליקוי למידה, אך לא כל המומחים מסכימים עם הגדרה זו. כעת, ליקוי למידה הנו פער משמעותי בתפקוד במיומנויות שונות. למשל פער גדול בין יכולות הבעה בעלפה להבעה בכתב. פער משמעותי בהישגים בתחומי מלל לבין תחום ביצועי. בגיל חמש לא הייתי רצה לאבחונים והגדרות, אלא נותנת לילד לנשום ולהתפתח בקצב שלו. אם יש בעיות במוטוריקה עדינה, פנו למרפא בעיסוק, העשירי את הילד ושחקי עמו הרבה, אך בשלב זה אל תנסי להגדיר. עדיין מוקדם מאוד. עם הזמן אפשר לערוך אבחון מסודר הן בתחום הקשב והן לקויות למידה אם יהיה בכך צורך. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה