ילד עם לקויות למידה נוטל ריטלין 10מ"ג -עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

14/09/2010 | 09:47 | מאת: תמר

חברים ה-צ-י-ל-ו אנא עזרתכם וייעוצכם בדחיפות בני בן ה- 11 לא מסוגל ללמוד!!!! כל היום מריבות קשות סביב שיעורי בית אובחן כילד עם סימנים לקשב יש לו קושי בלימודים מה ניתן לעשות על מנת לחסוך מריבות ושיהיה לי יותר כיף עם הילד

14/09/2010 | 16:44 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אחר הצהריים טובים ושנה טובה, את כותבת כי בנך אינו יכול ואינו מצליח לשבת בעצמו ולהכין שיעורי בית, משמע - הוא לא פועל כדי להכעיס, לא עושה דווקא, ולכן לא יעזור אם תריבו. התוצאה תהיה חריפה: ראשית סלידה מוחלטת מלימודים, וחשוב מכך הרס של היחסים בינכם, ולזאת אין מחיר כדאי. מה כן? קודם כל להעביר כל עיסוק בלמידה לגורם מקצועי חיצוני. אתם ההורים מצאו כל זמן אפשרי והפכו אותו לזמן איכות להעמקת הקשר בינכם. שנית, בתהליכי למידה הילד צריך לתרגל עד לרגע בו הבין את החומר ולא שנייה אחרי. הבנה זו צריכה להיות מוסדרת גם מול בית הספר. בנוסף, תרגול בעלפה ללא כתיבה, במידה והילד אכן מבין ויודע, הוא מקובל וטוב מאוד. ויותר מהכול אמרי לו כל בוקר וערב שאת אוהבת אותו, וכי הוא מספיק טוב. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה