מחינוך מיוחד לרגיל

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/07/2010 | 17:23 | מאת: ג.

אני בן 21 לאחר שירות צבאי, כשהייתי בן 10 שילבו אותי בחינוך מיוחד ועדיין לא ידוע לי מה הסיבה. אני נילחמתי בתור ילד שיוציאו אותי מחינוך המיוחד וישלבו אותי בחינוך הרגיל. לאחר מלחמה קשה והבינו שאני לא מתאים לחינוך המיוחד. לחינם ישבתי שם שלוש שנים בשנת הלימודים אחרי שיצאתי מחינוך המיוחד השתלבתי בכיתה רגילה, בבית ספר רגיל והמעבר היה קל מאוד לא קיבלתי 007 ולא כלום אך ניגרם נזק: פער בחומר שאותו הצלחתי לצמצם רק את מה שאני צריך למבחני הבגרות השאלה היא כזאת האם אפשר לקבל פיצוי כל שהוא על השנים האלה שישבתי סתם בחינוך מיוחד?

07/07/2010 | 11:25 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, בדבריך ניכרים הרבה כעס וכאב. נדמה לי כי הדעד הראשון בו תוכל לקדם את עצמך הוא בירור מדוע שובצת במסגרת החינוך המיוחד מלכתחילה. צעד משמעותי נוסף הוא ההבנה, כי לעתים דווקא אותן שנים בהן שהיתה במסגרת זו קידמה אותך, והיא שאיפשרה את החזרה הפשוטה יחסית לחינוך הרגיל. איני יודעת את הרקע, אך מעריכה כי אתה מדבר על פגיעה רגשית ועל תחושת תסכול קשה משום שלא הצלחת למצות את יכולותיך. אין אפשרות כעת לקבל פיצוי על אבדן השנים. עם זאת אני ממליצה בחום לנסות ולהתבונן על הדברים מחדש - כלומר מרגע זה הצב מטרות והגשם אותן. אין מכשול לפניך והכל פתוח בעוד שהעיסוק בעבר מכאיב לך ומעקב את ההצלחה , אשר תבוא ללא ספק בהמשך הדרך ולפי בקשתך. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה