אסטרטגיות למידה ספציפיות לקשיי ארגון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

14/02/2010 | 11:41 | מאת: אורנה

בני בן ה-13, סובל מ add ,הקושי המרכזי שלו הינו קושי בתפקודים הניהוליים,קושי בארגון, דבר המתבטא בכל תחומי החיים,וכמובן בלמידה לדוגמא באירגון המסר המילולי בכתב. הוא קיבל סיוע במהלך השנים של הוראה מתקנת אך עיקר העבודה הייתה על הכנת שיעורי בית ולמידה למיבחנים ופחות על אסטרטגיות ספציפיות היכולות לסייע לו כך שאין שינוי ממשי בקושי שלו. איזה טכניקות ספסיפיות יכולות לסייע לו?האם יש מורות להוראה מתקנת המתמחות באופן ספציפי בקושי זה אשר יכולות להתמקד בכך בנוסף לסיוע הלימודי הנידרש?

17/02/2010 | 07:43 | מאת: עדי

היכן את גרה בבקשה

17/02/2010 | 10:05 | מאת: אורנה

18/02/2010 | 22:13 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, אסטרטגיות ארגון הוא תחום שלם ונרחב במסגרת אסטרטגיות למידה. מפת משימות, ארגון יומי ושבועי על פי צרכים, ארגון שולחן וחדר הם רק קמצוץ מן האפשרו7יות העומדות על הפרק. להערכתי לימוד אסטרטגיות הוא חיוני ביותר משום שהוא משחרר מתלות, ומאפשר מעבר לתפקוד עצמאי טוב יותר. בברכה אלמוג

23/02/2010 | 22:27 | מאת: אתי

אורנה שלום, ברצוני להביא לידיעתך כי ניתן ללמוד טכניקות ואסטרטגיות לשיפור הלמידה. ברשת מכון אותיות פותח קורס אסטרגיות למידה הכולל מיומניות המכוונות "ללמוד איך ללמוד". כיצד ללמוד ולזכור חומר רב מלל למבחן, כיצד לסכם ממספר מקורות מידע,דרכים לניסוח תשובות במשלב שפה גבוה ועוד.. ניתן ללמוד זאת באופן פרטני בהתאמת תכנית לימודים אישית לילד/ה, או בקבוצה קטנה. השיעורים ניתנים על ידי מורות מקצועיות להוראה מתקנת בעלות התמחות בלקויות למידה.

27/02/2010 | 09:56 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ברצוני להביא לידיעתך כי הפרסום על גבי הפורום אסור! ניצול הבמה הזו לפרסום חינם אינה ראוייה!!! אלמוג בן-שחר

מנהל פורום לקויות למידה