ילד עם שפה דלה מאוד ושגיאות בדיבור בן 14

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/03/2005 | 06:34 | מאת: אתי

בני בן 14+ ילד עם לקויות למידה. שפתו דלה מאוד, דיבורו השוטף הוא עם טעויות. ילדים לא רק מעירים לו, אלא גם צוחקים עליו. דבר שמערער את בטחון העצמי והדימוי שלו שגם כך נמוכים כל כך. כיצד אפשר לשפר את שפתו ושהדיבור שלו יהיה נכון? בכל אופן אני מתקנת אותו כאשר הוא טועה בנוכחותי.

10/03/2005 | 15:18 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, על מנת להעשיר יכולות שפתיות יש לתרגל אותן בכל תחום אפשרי. תרגול זה צריך להיות בשיחה בעלפה, תרגול בכתב וכן תוספת טיפול מקצועי של קלינאית תקשורת או לחליפין מורה לאסטרטגיות למידה, אשר יקנו לילד כילים לתקשורת דבורה וכתובה. בנוסף, אם אתם מבחינים בשגיאת דיבור רוווחת וחוזרת על עצמה רשמו את המילה ותיקונה בפנקס או מחברת, וכך תשומת הלב תהיה רבה יותר והסיכויים לחזרתה קטנים יותר. בברכה אלמוג

12/03/2005 | 11:48 | מאת: 335

יש קלינאית מאוד טובה באזור הדרום שובדת עים הבן שלי שהוא היום ביו 10 היום בני מדבר ברור

מנהל פורום לקויות למידה