אבחון לכיתה א'

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

29/11/2009 | 14:43 | מאת: avigail

שלום רב, בני שיהיה עוד כארבעה חודשים בן 6, אובחן ע"י נוירולוג (לפני כחודשיים) כלקוי למידה, בשנתיים האחרונות נמצא בגן שפתי בגלל עיכוב התפתחותי בדיבור. הנוירולוג המליץ על שנה נוספת בגן השפתי, צוות הגן שכולל את הגננת, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית הגן ומרפאה בעיסוק ממליצות על עלייה לכיתה א', כיתה קטנה. טוענות ששנה נוספת בגן לא תועיל. מה לעשות? לפי איזו המלצה להחליט? האם יש אבחון אחר שאפשר לעשות שיעזור לנו בהחלטה?

02/12/2009 | 22:15 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, ללא הכרות עם הילד או הגורמים המטפלים אני נוטה להסכים עם ההחלטה לעלות לכיתה א. כאשר מדובר בכיתה קטנה הטיפול אישי ומקדם, ועשוי לסייע רבות. עם זאת, קיים אבחון מוכנות לכיתה א, אותו יכולה לקיים פסיכולוגית הגן. אבחון זה בודק יכולות רגשייות וקוגניטיביות, ולכן יוכל לסייע בקבלת החלטה טובה יותר. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה