דיסגרפיה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

30/10/2009 | 00:27 | מאת: דר

בציעורתי (בערך גיל 10 לפני כ8 שנים) הובחנתי כדיסגרף, אבל אם הזמן שמתי לב שבעיה אחת שהייתה לי (בלבול אותיות) דיי נעלמה למרות שהיא עוד ישנה בחלק מהאותיות. אבל בעיה אחת שלא התשנתה אצלי היא הכתב. האם ייתכן שבגלל הדיסגרפיה הכתב שלי הוא לא קריא? אני פשוט מיואש מהכתב במיוחד בכל הקשור לכתיבה באנגלית. אגב אני בן 18 היום. ויש לי שאלה איפה יש אפשרות לעשות איבחון באנגלית כדיי לקבל הקלה כמו מבחן בעל פה או משהו דומה? תודה מראש, דר.

30/10/2009 | 00:37 | מאת: דר

שכחתי לגמריי להוסיף שעשיתי עוד איבחון פסיכודידקטי וממנו קיבלתי מיני הקלות בכל הקשור למקצועות רבי מלל בעברית (כמו היסטוריה, תנ"ך וכו') ובנוסף גם אני לומד היום אנגלית בקורס בבית ספר לחמן כדיי להשלים את רמת האנגלית שלי ל5 יח"ל. הצרה שלי זה הכתב כפי שאמרתי. גם המורה שלי בלחמן שמה לב לכת שלי באנגלית לפחות. אני דיי מיואש מזה, למה זה קורה לי בכלל :(

30/10/2009 | 06:36 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

דר יקר, קודם כל אל תתיאש. הכל ניתן לפתור. די ודאי כי הכתב הלא קריא נובע מדיסגרפיה. לשם כך יש מקלדת ומחשב. על מנת לחדש את האבחון יש לפנות לאחד מן המכונים המורשים בתחום מגוריך. האם קיימים קשיים גם במקצועות העברית? בברכה אלמוג

30/10/2009 | 10:00 | מאת: דר

כמעט תמיד היו לי קשיים במקצועות העברית. אבל הקשיים הללו ירדו עם הזמן למרות שעדיין הם ישנם, לפחות בכל הקשור לכתיבה נטו, אם אני למשל כותב במחשב לא יהיו לי קשיים בכלל. אבל אם אני כותב על דף אני מרגיש כאילו אני 'קורע' את היד שלי ממאמץ הכתיבה.

מנהל פורום לקויות למידה